•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Umro čuveni reditelj Aleksej Balabanov

Ruski reditelj Aleksej Balabanov, koji je u svojim filmovima oslikavao post-sovjetsko društvo, sa kultnim ostvarenjima o kriminalu i ratu u Čečeniji, umro je u 54. godini nakon duge bolesti.

"Filmovi Alekseja Balabanova predstavljaju kolektivni portret naše zemlje u najdramatičnijem periodu u istoriji", napisao je ruski premijer Dmitrij Medvedev na Fejsbuku.

"Voleo sam njegov rad. Smrt talentovanog reditelja je veliki gubitak za prijatelje i obožavaoce. Moje saučešće", ističe se u premijerovoj poruci.

Balabanov je umro u subotu dok je radio na novoj produkciji u Sankt Petersburgu.

Tokom karijere snimio je 16 filmova, od kojih su najveći uspeh u Rusiji postigli “Brat” i “Brat 2″, o mladiću koji je primoran na život u nasilju i kriminalu na ulicama Sankt Peterburga, Balabanovog rodnog grada.

Balabanov je, takođe, poznat i po filmovima “Kargo 200″, “Rat” i i “Morfijum”, u kojem je igrala i srpska glumica Katarina Radivojević.

"Ovo je tragedija, velika tragedija za ruski film", piše list “Komersant”.

Balabanovi prijatelji navode da je još pre nekoliko meseci reditelj bio svestan svoje bolesti. Uzroci njegovog teškog zdravstvenog stanja, međutim, nisu obelodanjeni.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...