•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

28 Days (2000)

28 dana (eng. 28 Days) je američka drama iz 2000. godine, u kojoj glumi Sandra Bullock. Ona tumači lik Gwen Cummings, odnosno, tačnije rečeno, lik novinarske kolumnistice koja je primorana proći rehabilitaciju, kojom bi rešila svoj problem zavisnosti od alkohola. Također, treba napomenuti kako je Sandra Bullock, pripremajući se za svoju ulogu u ovom filmu, provela nekoliko dana u rehabilitacijskoj ustanovi Sierra Tucson. Uz to zanimljivo je još napomenuti i kako je kantautor Loudon Wainwright III, napisao i izveo četiri pesme za film.

Zbog svoje tematike i činjenice da duboko zalazi u problem zavisnosti od alkohola, film se redovno prikazuje u javnim američkim školama, pod predavanjima koja obrađuju zdravlje čoveka.

Nakon što, na dan sestrinog venčanja, u alkoholiziranom stanju uzrokuje saobraćajnu nesreću, Gwen Cummings je ponuđeno da bira između zatvora i rehabilitacijskog centra. Od prethodno spomenutih mogućnosti ona bira rehabilitacijski centar. Ali, nakon što tamo stigne, ona ekstremno odbija učestvovati u bilo kom terapijskom programu kojeg oni
imaju u ponudi. Uz to, ona odbija i uopšte da prizna kako je zavisna od alkohola, tj. odbija priznati da je alkoholičarka. Ali, vremenom, nakon što upozna neke od pacijenata, Gwen postepeno počinje preispitivati svoj život, i time dovodi do priznavanja svog ozbiljnog problema. Ona se, naime, sprijateljuje sa sedamnaestogodišnjom Andreom koja se oporavlja od svoje zavisnosti od heroina i samonanošenju ozleda. Dok ona pokušava ostati trezna i suočiti se sa svojom zavisnošću, ostali pacijenti joj pomažu videti sebe u drugome svetlu. Put do oporavka neće biti lak i uspeh neće biti zagarantovan ili uopšte verovatan, ali ona sada ima volje da pokuša.

Režiju potpisuje Betty Thomas a glavne uloge igraju Sandra Bullock, Viggo Mortensen i Steve Buscemi.

Žanr:Komedija, Drama
Godina:2000
Reziser:Betty Thomas
Scenario:Susannah Grant
Uloge:Sandra Bullock, Viggo Mortensen i Dominic West
Award:1 nagrada
Box office:62,198,945 USD
Studio:Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:English
Trajanje:103 min
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu