•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Serious Man (2009)

Novi film Joela i Ethana Coena, autora uspešnih filmskih naslova kao što su "No Country for Old Men", "Fargo" i "Big Lebowski", crnohumorna je drama o nesretnom muškarcu koji se iznenada naÄ‘e u nezavidnoj situaciji.

Plahi Lawrence Larry Gopnik nesiguran je porodiÄni Äovek i profesor fizike iz provincijskog ameriÄkog gradića, kojem će se 1967. godine u kratko vreme život iz temelja promeniti. Nakon što sazna da ga vara supruga Judith, Larry će shvatiti da zbog njenog ljubavnika Syja Ablemana mora iseliti iz kuće. TakoÄ‘e će otkriti da mu mentalno nestabilni brat Arthur ima problema sa zakonom, ali i da ga neko od školskih kolega kleveće u anonimnim pismima. Istovremeno, Larryjev sin Danny će pre svoje sveÄanosti bar micva pokušati da sazna bit judaizma i upoznati Äari marihuane.

Delom autobiografska crnohumorna egzistencijalna drama kultnih oskarovaca Joela i Ethana Coena ("Fargo", "Nema zemlje za starce", "ÄŒovek zvan hrabrost") 2010. nominovana je za Oscara u kategorijama najboljeg filma i najuspelijeg originalnog scenarija, za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma, i za nagradu BAFTA za najbolji scenario. Projekat realizovan u praktiÄki stalnom ritmu u kojem se jedan skuplji i pod producentskim uslovima snimljen film izmenjuje s jednim manjim, liÄnijim i snimljenim za vlastitu dušu, predstavljao je povratak Coenovih korenima i jednostavnim priÄama o "malim" ljudima. Još jedno odliÄno ostvarenje Coenovih odlikuju izuzetno sugestivna i promišljena režija, naglašavanje pomaknutih karaktera, bizarnih osobina i apsurdnih situacija, izvrsni životni dijalozi, sjajni nastupi uglavnom potpuno nepoznatih glumaca i duhovito propitkivanje fatalizma i odnosa prema religiji i bogu. Jednostavno, sve je naprosto sjajno, celina koja sadrži i kratki uvodni film u kojem se govori iskljuÄivo jidišem ne mogu se uputiti baš nikakve zamerke.

Žanr:komedija, drama
Godina:2009
Reziser:Ethan Coen, Joel Coen
Scenario:Joel Coen, Ethan Coen
Uloge:Michael Stuhlbarg, Richard Kind, Sari Lennick
Uzrast:R
Award:Nominovan za 2 Oscara, 26 nagrada i 45 nominacija
Studio:Focus Features, StudioCanal, Relativity Media
Zemlja:United States
Website:www.filminfocus.com/a_serious_man
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...