•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Street in Palermo (Via CastellanaBandiera) (2013)

Dva automobila našli su se jedan naspram drugog u uskoj ulici u Palermu. U jednom autu su Roza i Klara, lezbijski par pred raskidom. U drugom automobilu je porodica koju čine kmezava deca i uzrujani odrasli – neotesani paterfamilias koji sebe smatra kraljem ceste, i njegova bivša tašta Samira, bolešljiva gospođa u godinama, za volanom. Jednosmerna ulica u Palermu je pojam podložan svojevoljnom tumačenju, i ni jedan od vozača ne želi da odstupi. Skuplja se komšiluk, stvara se zakrčenje u saobraćaju, počinju da padaju opklade. Počinje šou zasnovan na sukobu starog i novog, tradicionalnog i liberalnog, a saobraćajna gužva samo je alegorija za duboke društveno-političke paralize.

Renomirana pozorišna rediteljka, scenaristkinja i glumica Ema Dante (u filmu igra ulogu Roze) za debitantski film adaptirala je svoj istoimeni pozorišni komad. Nakon završenog fakulteta, ova autorka je neko vreme igrala sa najvećim imenima italijanskog filma, da bi 1999. godine osnovala svoju pozorišnu trupu i počela karijeru nagrađivane rediteljke, baveći se i operom, umetničkim izložbama i literaturom. Ova svestrana autorka inspiraciju za rad pronalazi u svojoj rodnoj Siciliji.

Žanr:komedija, drama
Godina:2013
Reziser:Emma Dante
Scenario:Emma Dante, Giorgio Vasta
Uloge:Emma Dante, Alba Rohrwacher, Elena Cotta
Award:5 nagrada i 1 nominacija
Studio:Vivo Film, Offside, Ventura Film
Zemlja:Italija
Jezik:italijanski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...