•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Adios Sabata (1970)

Adios Sabata (ital. Indio Black, sai che ti dico: Sei un gran figlio di...) je italijanski špageti vestern iz 1971. godine, koga je režirao Gianfranco Parolini. Ovo je drugi film iz Parolinijeve Sabata trilogije, u kojem glavnog lika, umesto glumca Lee Van Cleef, koji je igrao taj lik u prvom i zadnjem nastavku trilogije, igra Yul Brynner.

Originalna zamisao je bila da ovaj film ima naslov Indio Black, ali naslov je promenjen u Adios, Sabata iz razloga jer je prvi deo bio vrlo uspešan, kao i zbog činjenice da je inspirisao mnoge imitatore. Ironija leži u činjenici da je uloga koja je kasnije bila dodeljena Brynneru, prvo bila ponuđena Van Cleefu, koji ju je morao odbiti jer je već bio angažovan na snimanju filma The Magnificent Seven Ride, u ulozi Chrisa Adamsa, lika koji je proslavio Brynnera kada ga je glumio u Sedmorici veličanstvenih.

Radnja filma je smeštena u Meksiko, u vreme vladavine meksičkog cara Maksimilijana I.
Sabata je unajmljen od strane gerilskog vođe Señor Ocaño-a da ukrade pun vagon zlata od austrijske vojske. Ipak, kada Sabata i njegovi partneri, Escudo i Ballantine uđu u dotični vagon, oni otkrivaju kako se u njemu ne nalazi ništa drugo sem hrpe peska. Ubrzo nakon toga oni otkrivaju kako je zlato odneo austrijski pukovnik Skimmel, što Sabatu tera na smišljanje plana koji bi mu omogućio da zlato ukrade nazad.

Za ljubitelje špageti vesterna ovo je film koji bi svakako trebali da pogledaju.

Žanr:akcija, ratni, vesterm
Godina:1970
Reziser:Gianfranco Parolini
Scenario:Gianfranco Parolini
Uloge: Yul Brynner, Dean Reed, Ignazio Spalla
Studio: Produzioni Europee Associati (PEA)
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...