•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alain Delon prodaje svoju kolekciju Bugattijevih bronzanih skulptura

Francuski glumac Alain Delon izjavio je u utorak da će staviti na aukciju svoju kolekciju od dvanaest bronzanih skulptura italijanskog kipara Rembrandta Bugattija.

Očekuje se da će dve skulpture leoparda iz 1913. godine, čije je autor brat Ettorea Bugattija, jednog on najvažnijih ljudi u istoriji proizvodnje automobila, postići cenu od 1,2 miliona eura na aukciji aukcijske kuće Christie's u Parizu idućeg meseca.

Aukcijska kuća je saopštila da bi još jedna retka bronzana skulptura žene mogla postići cenu od 600.000 eura.

Delon (80), koga su nekada zvali "najzgodnijim muškarcem ikada", postupno prodaje svoje kolekcije umetnina, automobila i oružja.

"Prikupio sam brdo stvari. Radije ću ostaviti novac svojoj deci", rekao je Delon.

Christie's, koji će organizovati aukciju 22. novembra, navodi da je glumac uvek voleo kipara Bugattija koji se ubio tokom Prvog svetskog rata u 31. godini. Bugatti je poznat po svojim skulpturama divljih životinja, posebno slonova, lavova, majmuna i leoparda.

Njegov brat Ettore u njegovu je čast odlev bronzane skulpture slona pretvorio u figuru na vrhu maske hladnjaka automobila Bugatti Royale.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu