•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Andrija Milošević: Pozorište iznad svega

Popularni glumac Andrija Milošević, kaže da više radi za pozorište nego za televiziju, a budući da ima i svoju produkcijsku kuću, planovi su mu snimanje igranog filma i dečje igrane serije. Niškim Vestima dao je eksluzivni intervju neposredno pred početak predstave „Krčmarica Mirandolina“ u kojoj je igrao glavnu mušku ulogu, a odigrana je pred punom salom Doma Vojske.

NV: Kako ste odlučili da fudbalsku karijeru zamenite glumačkom?

A.Milošević:Bio sam premlad, pa sam lako mogao da odlučim (smeh). Sada mi je sve teže da odlučujem bilo šta. Sve mislim „ovo bolje, ovo gore“...(smeh). Kad si mlađi onda sve ide brže.

NV: Bili ste veoma talentovan fudbaler?

A.Milošević: Jeste, bio sam dosta talentovan. I sada ponekad igram fudbal, ali pošto imam već skoro četrdeset godina, sada samo trčkaram (smeh).

NV: Pre svega ste pozorišni glumac, završili ste Akademiju na Cetinju. Šta je uticalo da se iz Crne Gore preselite u Beograd?

A.Milošević: Tada je to bila jedna država i bilo je normalno. Nije to bilo kao danas. Bila je jedna država, pri tom mi smo često dolazili u Beograd. Uporedna klasa je bila Boro Stepanović, Vlada Jeftović s kojim sam kum, pa smo tako zajedno radili. Akademiju sam završio u klasi Bore Stepanovića, a prve dve godine mi je predavao Minja Dedić, najveći profesor beogradskog FDU. Tako da smo svi bili povezani i kada sam došao u Beograd, to je bilo po pozivu Svetozara Cvetkovića, koji je bio direktor „Ateljea 212“.

NV: Pozorište vam je uvek bilo najomiljenije mesto za glumu?

A.Milošević: Nikada nisam prestao da igram u pozorištu. U „Ateljeu“ sam dugo radio, posle sam bio slobodni umetnik jedno pet - šest godina. Zatim sam otišao u „Boška Buhu“ kada je otvorena scena za odrasle i tu sav već devet godina.

NV: Šta je sa pevačkom karijerom, budući da je poznato da lepo pevate?

A.Milošević: Nemam pojma. To sam se ja nešto tripovao ranije da ću da radim. Sad nemam toliko vremena, ali biće i toga (smeh).

NV: Na čemu trenutno radite?

A.Milošević: Trenutno igram predstave, putujem dosta i radim na svom filmu i jednoj dečjoj seriji. O filmu nemam mnogo da kažem, dok ne krenemo ozbiljnije da radimo. Film je komedija i zove se „Svadba“. Priča je o dvoje mladih ljudi koji neće da prave svadbu, a žele da budu zajedno. Njihovi roditelji to ne dozvoljavaju i to bi ukratko bila priča. Što se tiče dečje serije, ubrzo završavam prvu epizodu i mislim da ću je poslati na veliki konkurs koji je objavio HBO. Ako mi prihvate, biće sjajno, ako ne , ići ćemo nekim drugim putevima. I film i serija radi produkcijska kuća čiji sam vlasnik.

NV: „Andrija i Anđelka“...to su crtice koje su Vam donele veliku popularnost. Hoće li biti nastavaka?

A.Milošević: Neće se nastaviti, snimljeno je 130 epizoda, ali videćemo. Ne znam, možda će se pokrenuti, ali za sada odgovor je „ne“.

NV: Izaberite mi svoju najdražu ulogu.

A.Milošević: „Bokeški D mol“, to je bilo davno, Molijerova „Škola za žene“, „Arlekino“ i takođe „Krčmarica Mirandolina“. „Mirandolina“ je fantastična predstava koja se igra već osam ili devet godina i uvek puni sale u Beogradu. Baš onako na tragu starog pozorišta koje je bilo pozorište glumca i tako smo ovaj komad i postavili.

NV: Kako ste zadovoljni položajem glumaca i koja bi bila vaša poruka mlađim kolegama?

Situacija može da bude bolja, ali ti uvek moraš da se prilagodiš. Nema ništa od kukanja, mora da se radi, potrebno je udruživanje, da se bude uporan. Mora da se koristi internet, jer je stvarno postao moćan. Mislim da mlađe kolege tu mogu da iskažu i da ih šira populacija vidi, a da im za to ne treba televizija.To je prostor gde može dosta toga da se pokaže, samo mislim da se ne koristi dovoljno.

Autor: Olivera Sašek Radulović
Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...