•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Andrija Milošević

Andrija Milošević (6. avgust 1978, Podgorica, Jugoslavija) je crnogorsko-srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Stariji sin majke Vere i oca Peka. Andrija ima mlađeg brata Velibora. Detinjstvo je proveo u Nikšiću. Kao tinejdžer je maštao da postane slavni fudbaler i sa četrnaest godina je aktivno igrao fudbal za FK Sutjeska. Sa šesnaest godina je postao student u prvoj generaciji Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Na drugoj godini studija je dobio prvu veliku ulogu u pozorištu i tada je prvi put sarađivao sa rediteljem Milanom Karadžićem. Glumu, koju je zavoleo, završio je u roku, diplomskom predstavom „Gospođica Julija“. U Crnoj Gori je radio mnogo predstava sa svim rediteljima i glumcima.

U Beograd je došao 2000. godine na poziv Svetozara Cvetkovića, koji mu je našao angažman u Ateljeu 212 u predstavi „Kaput prljavog čoveka“. Godine 2003. Andrija je počeo da snima seriju „Mješoviti brak“ sa rediteljem Milanom Karadžićem i scenaristom Stevanom Koprivicom. Može se reći da je tada počela njegova karijera. Tada ga je šira javnost upoznala kroz simpatični lik Crnogorca Banja, kojeg je tumačio u ovoj seriji.

Andrija nije napustio pozorište stekavši televizijsku popularnost. Glumio je do sad u više od četrdeset predstava.

Crnogorska rediteljka Marija Perović mu je dodelila glavnu ulogu u filmu „Opet pakujemo majmune“, a tada je snimio i serijal „Karađorđe i pozorište“.

U Zvezdara teatru igra u predstavi „Tre sorelle“ zajedno sa kolegicom iz „Mješovitog braka“ Slobodom Mićalović. Igra i u komadu „Samo za tvoje oči“ Teatra Kult.

U Podgorici je 2005. godine osnovao producentsku kuću „Udruženje ljubitelja filma“. Kako kaže, tim potezom vidi sebi put ka Evropi.

Glumi u filmu „Konji vrani“ reditelja Ljubiše Samardžića, ali i u predstavama „Ukroćena goropad“, „Dekameron“, „Zmijsko leglo“.

Zahvaljujući zapaženim ulogama, dobio je poziv iz Hrvatske da igra u novoj seriji RTL produkcije „Ne daj se Nina“, u kojoj nosi jednu od glavnih uloga. Andrija nije odbio ni poziv da vodi rijaliti-šou „Survivor“, pa je otišao sa ekipom rijalitija u Panamu. Stekavši brojne simpatije, snimio je i drugu sezonu rijalitija „Survivor“, ovaj put na Filipinima, a isto tako i na Kostarici. U međuvremenu, između dva šoua, snimio je televizijsku seriju u režiji Milana Karadžića „Pare ili život“, a zatim i istoimeni film.

Uz glumački talent pokazuje i izvrstan talent za muziku. Planira da snimi svoj muzički prvenac, jasno dajući do znanja da ne želi da bude pevač, jer mu je gluma ispred svega.

Filmografija:

1990.-te
1999. U ime oca i sina

2000.-te
2001. Moja porodica, privatizacija i ja
2003-2007. M(j)ešoviti brak
2004. Karađorđe i pozorište
2004. Opet pakujemo majmune
2005. Pogled sa Ajfelovog tornja
2007. Konji vrani
2007. Promeni me
2008. Gledaj me
2007-2008. Ne daj se, Nina
2007-2008. Naša mala klinika
2008. To toplo ljeto
2008-2010. Pare ili život

2010.-te
2011. Nepobedivo srce (TV serija)
2011. Pevaj, brate!
2012. Kaput mrtvog coveka
2012-2015. Budva na pjenu od mora
2013. Na putu za Montevideo
2014. Mali Budo
2014. Iza kulisa
2015. Gorcilo - Jesi li to dosao da me vidis

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...