•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Arsenal (2017)

Honorari Nicolasa Cagea već dugo nisu ono što su nekada bili, pa je nepristojno osuđivati ga što prihvata uloge u ovakvim filmovima i je što njegova gluma, kao i sami ti filmovi, smešna kao da se radi o crtanom filmu. Inteligentan i povremeno ekscentričan glumac, Cage ima neuobičajene veštine koje su najbolje prikazali režiseri poput Martina Scorsesea, Normana Jewisona i Andrewa Niccola, koji znaju kada da ga obuzdaju, a kada da mu daju krila.

Steven C. Miller nije jedan od takvih režisera. Iako je Cage glavni lik u samo nekoliko scena u Millerovom filmu „Arsenal“, njegovo ime predstavlja najveći mamac koji ovaj film ima. Igrajući Eddieja, mafijaškog bosa iz Misisipija, on se krije ispod tamnih naočara, perikom koja podseća na neku mrtvu životinju i komičnu kombinaciju nosa i brkova koja deluje kao da je kupljena u nekoj radnji – što u celini čini masku koja predstavlja reprizu one maske koju je nosio kao Eddie u trileru „Deadfall“ iz 1993. godine. Ovog puta, ta maska mu daje slobodu da se uživi u ulogu koja je prepoznatljiva najvećim delom po kiptećim izlivima besa koje snimatelj Brandon Cox hvata uz nezasluženo i klimavo poštovanje.

Sama priča nije užasna. Dva brata (Adrian Grenier i Johnathon Schaech) koji su preživeli svu prljavštinu svog siromašnog detinjstva u Biloksiju, Misisipi, odrastaju prihvatajući veoma različite živote. Dok se mlađi brat iskreno satire od posla u sopstvenoj građevinskoj kompaniji, stariji je sitni lopov koji Eddieju duguje novac koji ne može da vrati. Osim ako ne stavi porodicu sa ulica iznad svoje prave porodice.

Uprkos solidnoj glumi (uključujući tu i Johna Cusacka u ulozi detektiva u civilu), „Arsenal“ je u najvećoj meri oslabljen izveštačenim tendencijama svog režisera. Svaki napad tupim oružjem mora da ima nevidljivi crkveni hor; svako prebijanje deluje kao da je renderovano u zlonamernom usporenom snimku. Dođite zbog otrcanog okruženja Biloksija, ostanite zbog ošamućujuće bombe.

Žanr:triler
Godina:2017
Reziser:Steven C. Miller
Scenario:Jason Mosberg
Uloge:Nicolas Cage, John Cusack, Adrian Grenier
Uzrast:R
Studio:Highland Film Group (HFG), Highland Film Group (HFG), Ingenious Media
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....