•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Asterix at the Olympic Games (2008)

Asterix i Obelix su opet popularni! Zadržali su svoje stare navike – napitak koji daje snagu, veprove na ražnju i borbe sa Rimljanima, ovog puta na Olimpijskim igrama.

'Asterix na Olimpijskim igrama' snimljen je prema istoimenom stripu, ali dodato je mnogo novih likova i scenarijo je donekle izmenjen. U literarnom delu, Gali šalju svog predstavnika na Olimpijske igre kada čuju da Rimljane predstavlja legionar Gluteus Maximus (što je latinski naziv za najveći mišić... znate već čega). Grčke sudije su zabranile čarobni napitak kao neprirodni stimulans i Gali su primorani da se takmiče vlastitim snagama i domišljatošću. Film uzima osnovni zaplet i prilično ga proširuje.

Asterix (Clovis Cornillac) i Obelix (Gerard Depardieu) putuju u Grčku kako bi pomogli svome prijatelju Alafolixu (Stéphane Rousseau) koji boluje od ljubavi. Naime, Alafolix je preko glave zaljubljen u princezu Irinu (Vanessa Hesller). Ali, Brut (Benoit Poelvoorde), usvojeni sin Julija Cezara (Alain Delon), isto želi ruku princeze Irine. Putovanje ih odvodi na Olimpijske igre gde moraju odmeriti snage sa atletskom silom Rimskoga carstva. Pored svega, Brut kuje zaveru kako bi svrgnuo Julija Cezara i postao vladar Rima. Asterix i prijatelji takmičiće se sa Brutom, njegovim mišićavim prvakom i njihovim večitim neprijateljem, Julijem Cezarom lično.

Sigurno ste se već navikli na filmove o Asterixu i Obelixu jer do sada je snimljeno osam animiranih i dva igrana ('Asterix i Obelix protiv Cezara' i 'Asterix i Obelix: Misija Kleopatra'). Ovo je prvi igrani film u kome Asterixa igra Clovis Cornillac koji je u toj ulozi nasledio Christiana Claviera. Takođe, manje uloge u filmu imaju poznati sportisti Michael Schumacher (kao Schumix), Zinedine Zidane (kao Numérodix) i Tony Parker (kao Tonus Parker).

Takođe, zanimljivo je da je ovaj film ne samo najskuplji od franšize, već je sa svojim budžetom od 80 miliona evra i najskuplji film evropske kinematografije. Kako su uspeli da potroše taj silni novac? Pa recimo samo da je u filmskom studiju Alicante (Španija), gde je snimljena velika većina scena, u prirodnoj veličini izgrađen stadion za dotične Olimpijske igre, a tu su još silni statisti, kostimi itd.

Inače, simpatične i zabavne zgode hrabrih Gala osmislili su i nacrtali René Goscinny i Albert Uderzo daleke nam 1959. godine. 'Asterix' je nakon toga postao najpoznatiji francuski strip, preveden na sedamdeset i sedam svetskih jezika, uključujući klasične jezike i dijalekte. Ključ uspeha je u tome što su primereni svakom godištu: maloj deci su privlačni vizuelno, dok odrasli mogu ceniti brojne aluzije i veze sa istorijskim događajima, i njihovo ismejavanje.

NNT
Žanr:avantura, komedija, porodični
Godina:2008
Reziser:Frédéric Forestier, Thomas Langmann
Scenario:René Goscinny, Albert Uderzo
Uloge:Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Benoît Poelvoorde
Studio:TF1 Films Production
Zemlja:France
Website:www.asterixauxjeuxolympiques.com
Jezik:Francuski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...