•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Audicija' uskoro ponovo pred publikom

Kultna predstava “Audicija”, nastala sada već davne 1984. godine kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu, ove jeseni vraća se na scenu sa svojim originalnim glumačkim likovima.

Sedam glumaca, Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić, koji su u predstavi igrali pre više od tri decenije, glumiće i sada, a na turneju kreću iz grada u kojem je sve i počelo – Sarajeva.

Premijera ovog pozorišnog komada koji je imao veliku popularnost krajem prošlog veka biće održana 5. oktobra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, a nakon toga sledi turneja u drugim gradovima države kao i zemljama regiona, Evrope kao i u Kanadi, SAD i Australiji.

Emir Hadžihafizbegović je kazao kako je uveren da će “Audicija” biti veoma dobro primljena na svim područjima i dodao kako “humor nema granica”.

Glumac je naveo kako fenomen “Audicije” leži u dve stvari, demistifikaciji i radu dobrih glumaca.

“Često nas mešaju sa ‘Top listom nadrealista’. ‘Audicija’ je potpuno odvojen projekat”, naglasio je Hadžihafizbegović, koji je podsetio kako je određeno vreme bio protiv ponovnog održavanja predstave.

Prema rečima glumaca, reč je zapravo o novo-staroj predstavi koja će zadržati većinu prethodnih izvođenja, ali će doći i do prilagođavanja trenutnoj situaciji.

Ovaj komad je nastao nekoliko godina nakon otvaranja sarajevske Akademije. Studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove “skica za lik i imitaciju”, uz pomoć profesora Bore Stjepanovića, došli su do predstave koja će postati popularna pod imenom “Audicija”. Reč je o jedinom scenskom projektu koji je doživeo ex-Yu turneju.

“Audicija” je izvedena više od 3.000 puta, a ostaje zabeleženo da su u Beogradu, u Sava centru, redovi za kupovinu karata bili dugi nekoliko stotina metara.

Predstava “Audicija” i danas drži mnoge rekorde po posećenosti pa je tako u “Lisinskom” u Zagrebu za 11 dana rasprodala 33 predstave, što do dan-danas nikome nije uspelo. U sklopu jugoslovenske turneje ova predstava igrala je 50 puta u beogradskom Domu sindikata, gde je svaki put tražena karta više. Punila je dvorane širom bivše Jugoslavije, a pregledalo ju je više od dva i po miliona gledalaca.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...