•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Basic Instinct 2 (2006)

Stare navike teško umiru. Spisateljica i ubica šiljkom za led, Catherine Tramell (Sharon Stone) seli se iz San Franciska u London. Tamo upoznaje pshijatra koji joj saopštava da je opsednuta "rizikom". PoÄinje nova runda psihoigrica i seksa...

VoajeristiÄki triler Paula Verhoevena Niske strasti bio je više kempi nego Truman Capote u šatoru. I u kamperskoj opremi. I sa muzikom Camper Van Bethoven. Verovatno ste razumeli o Äemu priÄamo. Mnogo godina kasnije, pojavljuje se nastavak koji treba da "prenese" priÄu na novi, viši nivo.

Sasvim prikladno, s obzirom da je u pitanju uloga koja je proslavila Sharon Stone glavnu glumicu nisu menjali. Tu poÄinju problemi. DotiÄna gospoÄ‘a prvo divlja po Londonu, uspeva da se smuva sa fudbalerom Kevinom Franksom (Stan Collymore). Ova nova sportsko-turistiÄka verzija Niskih strasti nas zatim vodi u muzej Madame Tussaud, a zatim na još neka mesta koja su karakteristiÄna za britansku prestonicu. Stan Collymore se pokazao kao odliÄan turistiÄki vodiÄ i to je otprilike sve što je kao uvod pripremio režiser Michael Caton-Jones.

Što se tiÄe kempi detalja, mora se priznati da su i oni zanemareni u priliÄnoj meri. Niko ne nosi zelene džempere, niti se glavni junaci besomuÄno provode po noćnim klubovima. Dok je perverzni HolanÄ‘anin Verhoeven svesno original pretvorio u "još žešÄ‡u verziju Prljavog plesa sa ubistvima", Caton-Jones se bavi režijom u stilu TV filmova. Što se tiÄe ostatka ekipe, oni su toliko bezliÄni da je to teško ignorisati, jedino David Thewlis pokazuje da mu je stalo do filma. Nažalost, njegov trud ostaje usamljen i posle pola sata filma postaje jasno da su se svi predali, ukljuÄujući i Stoneovu, koja sa izrazom beskrajne dosade pokušava da ponovo odglumi fatalnu zavodnicu. Osnovni problem ovakvih nastavaka nije samo vremenska distanca, već i smisao nastavljanja priÄe, koja je imala sasvim prikladan zagonetni kraj. Zamislite da je Hitchcock snimao "nastavke" svojih velikih filmova. Triler je specifiÄan žanr kod koga je priÄa sve, tako da petljanje u stilu "šta je bilo posle 15 godina", apsulutno obesmišljava i original, a kamoli nastavak. Ipak, to nije glavna zamerka filmu Niske strasti 2. Pravo pitanje je zbog Äega su svi, od režisera preko scenarista i Älanova glumaÄke ekipe tako bezvoljno izveli Äitavu stvar kad su već prihvatili da snime taj famozni nastavak? Skromna zarada filma dokazuje da novae nije bio glavni motiv. Pa šta je onda u pitanju? Sadomazohizam? Višak slobodnog vremena? To na kraju nije bitno jer je film zaista sahranio i poslednje trunÄice sećanja na original.

Žanr:krimi, horor, misterija
Godina:2006
Reziser:Michael Caton-Jones
Producent:Mario Kassar, Joel B. Michaels, Andrew G. Vajna
Scenario:Leora Barish, Henry Bean
Uloge:Stan Collymore, Sharon Stone, David Thewlis
Uzrast:R
Award:4 nagrade i 3 nominacije
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:UK
Website:www.sonypictures.com/movies/basicinstinct2/index.html
Jezik:Engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu