•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Battle of the Pacific (Fokkusu to yobareta) (Oba, The last samurai) (2012)

Film je utemeljen na stvarnim istorijskim događajima.

U vreme završetka Drugog svetskog rata, Kapetan Oba i njegova grupa od 47 vojnika na ostrvu Saipan se bori protiv američke vojske još dugo nakon što se japanski car predao.

15. juna 1944. Američka vojska napada Saipan i severnu Marijansku grupu ostrva. Marinci su se iskrcali i utvrdili na jugozapadnoj obali. Na svome putu, preuzimaju kontrolu nad ostrvom. Pod Japanskom kontrolom Saipan je dom za više od 20 hiljada civila i brani ga preko 30000 visoko uvežbanih pripadnika Carskih borbenih snaga. Iako jedan od strateški najvažnijih Japanskih uporišta na Pacifiku, obrana Saipana je razbijena pod naletom Američke ratne mašinerije. U borbama koje su usledile uništena je većina Japanskih branioca, a preživeli su pobegli na brdo Tapochau, smešteno u središtu ostrva...

Pre par godina, legendarni Clint Eastwood je režirao dva ratna filma o ratnim dešavanjima na Japanskom frontu za vreme Drugog svetskot rata. Jedan je prikazivao događaje iz perspektive amerikanaca, Flags of Our Fathers, a drugi, Letters from Iwo Jima viđenje događaja iz perspektive Japanaca. Japanci očigledno nisu bili zadovoljni njegovim prikazom, jer su snimili ovaj film, Japanski istorijski ratni film reditelja Hideyukia Hirayama koji takođe prikazuje ratna dešavanja na Pacifiku za vreme Drugog svetskog rata iz perspektive Japanaca (i Amerikanaca). Radnja filma je bazirana na istoimenom autobiografskom romanu Dona Jonesa, američkog vojnika koji se borio na tom frontu. U filmu nastupa i nekoliko poznatih američkih glumaca kao što su Daniel Baldwin i Treat Williams.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser: Hideyuki Hirayama
Producent:Dima Levanchuk
Scenario:Don Jones, Takuya Nishioka
Uloge:Yutaka Takenouchi, Sean McGowan, Mao Inoue
Studio:Chukyo TV Broadcasting Company (CTV)
Zemlja:Japan
Jezik:japanski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....