•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Big Miracle (2012)

„Big Miracle“ je porodična drama sa Drew Barrymore i John-om Krasinski-jem. Reditelj filma je Ken Kwapis, a scenario je zasnovan na knjizi iz 1989. godine pod naslovom „Freeing the Whales“ koju je napisao Tom Rose. Priča je napisana zbog internacionalnih napora da se sačuvaju sivi kitovi koji su bili zarobljeni u ledu blizu Point Barrow-a, na Aljasci. Film je imao premijeru 3. ferbuara ove godine.

Radnja filma „Big Miracle“ je smeštena u kasni 1980. godine, kada su porodice u svim delovima Amerike pomno pratile TV proglram da bi bile u toku sa akcijom spašavanja kitova.

Dakle, ovo je priča o tri kita iz Kalifornije koji su se nasukali na ledu bliz Arktika.

Film „Big Miracle“ u centar pažnje stavlja dva ljudska biće i njihovu priču. To su Adam (John Krasinski) koji je reporter na Aljasci gde su glavne vesti „dolazak“ avokada u prvi i jedini restoran meksičke hrane. Jednog dana, on je spazio tri kita kako vire iz male rupe u ledu. Za njegovu priču su se zainteresovali važniji mediji. Pa tako kreće čitava akcija i mnoštvo novih i neočekivanih događaja.

U filmu se pominje i Rachel (Drew Barrymore), aktivista u pokretu za Zaštitu životne sredine. Ona je rešena da spase kitove, koji su dobili imena: Fred, Wilma i beba Bam Bam. Da bi uspela u toj svojoj nameri on želi i da izvrši pritisak na pohlepne naftne tajkune (Ted Danson, Dermot Mulroney i John Pingayak). Generalno, ona je jako komična – ne nosi šminku, zato što tvrdi da se ona testira na životinjama. Isto tako njena kosa je jako čudna, a garderoba joj je kao iz 80. tih godina. Ali, važno je da je ona uvek spremna da se našali i jako je prirodna.

Što se zarobljenih kitova tiče, moramo pomenuti da se mnogi trude da ih spasu, a tu je i dosta umešana politika i različiti interesi.

Događa se i to da lokalno stanovništvo na Aljasci pravi stazu dugu 5 milja koja će omogućiti kitovima da se oslobode.

Film „Big Miracle“ je najnovija morska avantura i to je pravi porodični film slobodnog duha. U njemu ima jako puno malih ali zanimljivih inteligentnih momenata, a oni su mala čuda u ovom „velikom čudu“. Zato, imate sve preporuke da ga obavezno pogledate.

MN
Žanr:drama, romansa
Godina:2012
Reziser:Ken Kwapis
Scenario:Jack Amiel, Michael Begler
Uloge:Drew Barrymore, John Krasinski, John Pingayak
Uzrast:PG
Box office:8
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.everybodyloveswhales.com/
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...