•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Black Rain (2009)

Mračno nebo (engl. Dark Skies) je kanadski film iz 2009. u režiji Rona Olivera. Film je predstavljen na sajtu Berlinskog filmskog festivala 2009. Ne preporučuje se mlađima od 17 godina zbog scena nasilja i prirodnih katastrofa.

Mladi naučnik, razočaran u rad kompanija, ali i sopstveni život, boravi u prirodi, gde u samoći pokušava da pronađe rešenja za probleme koji muče čovečanstvo. Mir mu prekida troje kampera koji odlučuju da slobodno vreme provedu baš u blizini njegovog kampa. Međutim, ispostavlja se da mnogo veći problemi nailaze sa olujom; ona nosi zagađenje koje je nastalo zbog kvara u kompaniji gde je radio. Kiša postaje toliko kisela da uništava prirodu, ali i odnosi ljudske živote. Troje mladih ljudi pokušava da spase život povređenom prijatelju, ali i da zaustavi ovu katastrofu...

Prema navodima sajta devildead.com prvobitni naziv filma je bio „Crna kiša“ (engl. Black rain), ali su se distributeri odlučili za promenu naziva, kako se film ne bi mešao sa istoimenim filmom Ridlija Skota. Isti sajt je dao zanimljivu opasku da taj film nije zanimljiv za TV kanal namenjen gej populaciji, jer je radnja takva da usled ubistvene kisele kiše ne može da se očekuje da protagonisti budu u toplesu. Međutim, film je predstavljen na sajtu Homo cinema kao film sa gej tematikom i kao takav od pet zvezdica dobio je dve. Ipak i prema ovom sajtu nije zanimljiv i za druge pripadnike LGBT.

Žanr:naučna fantastika, triler
Godina:2009
Reziser:Ron Oliver
Scenario: Jason Crain, Paolo Mazzucato
Uloge: Shawn Roberts, Sara Canning, P.J. Prinsloo
Uzrast:NC-17
Studio: Shavick Entertainment
Zemlja:Canada
Jezik:Engleski
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...