•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Blood In, Blood Out (1993)

Krv za krv (engl. Blood In, Blood Out) je američki film iz 1993. Tema filma je priča o tri rođaka iz meksičkog predgrađa Los Anđelesa i pokriva period od 1972. do sredine 1980-ih. Miklo (Dejmijan Čapa), Pako (Bendžamin Bret) i Kruz (Džesi Borego) su kao tinejdžeri bili članovi ulične bande Vatos lokos („Ludi momci“), a različite životne okolnosti promenile su njihov odnos i njihove živote zauvek. Film je sniman na različitim lokacijama u meksičkim predgrađima Los Anđelesa i u kalifornijskom državnom zatvoru San Kventin, a njegov budžet se procenjuje na 35 miliona dolara.

Miklo je tinejdžer iz etnički mešovite porodice koji napušta svog oca i vraća se kod majke u meksičko predgrađe Istočni Los Anđeles. Tamo se poveže sa rođacima Pakom i Kruzom, članovima ulične bande „Vatos lokos“, sa kojima je odrastao. Pako je bivši bokser i problematičan tinejdžer u stalnom sukobu sa autoritetima, a Kruz umetnička duša sa slikarskim talentom. Zbog svog mešovitog porekla i fizičkog izgleda (svetla koža i plava kosa i oči), Miklo se bori sa neprihvatanjem i stalnim nepoverenjem od strane svog novog društva i stalno mora da se dokazuje.

Nakon oružanog sukoba sa rivalskom bandom „Tres puntos“, Kruz je teško povređen, a Miklo i Pako su umešani u ubistvo. Taj tragični događaj razdvojio je njihove živote i sudbine zauvek. Kruz se sporo oporavlja od teške povrede kičme, Pako odlazi u vojsku kako bi izbegao zatvorsku kaznu zbog saučesništva u ubistvu, a Miklo je na izdržavanju višegodišnje kazne u zatvoru „San Kventin“, gde se upoznaje sa surovim i nasilnim uslovima zatvorskog života i ponovo bori za svoje mesto u rasno podeljenoj zatvorskoj populaciji, praćen nepoverenjem u meksičkim krugovima zbog svoje svetle puti.

Tokom narednih godina, Kruz postaje priznati umetnik, ali i heroinski zavisnik zbog jakih bolova od stare povrede. Pako nakon izlaska iz vojske gradi karijeru u policiji i postaje zapaženi detektiv u Odeljenju za narkotike. U zatvoru, Miklo uspeva da zadobije poverenje vođe meksičke zatvorske bande „La onda“ čiji je moto „Krv za ulaz, krv za izlaz“ (članstvo se stiče ubistvom, a prestaje tek sopstvenom smrću) i postaje njen član. Deset godina nakon događaja koji im je razdvojio živote, Miklo izlazi na uslovnu slobodu i tri prijatelja iz detinjstva se ponovo susreću, ali u različitim životnim ulogama i na različitim stranama.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:1993
Reziser: Taylor Hackford
Scenario: Ross Thomas
Uloge:Damian Chapa, Jesse Borrego, Benjamin Bratt
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio: Hollywood Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Arapski
Trajanje:180 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...