•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bojana Simović: Dođite i družite se sa glumcima

Bojana Simović, direktorka Niškog kulturnog centra i direktorka Filmskih susreta, trenutno se službeno nalazi na filmskom festivalu u Herceg Novom, a zadatak joj je da što više glumaca dovede na niški festival koji će ove godine trajati od 20. do 26. avgusta. Za Niške Vesti kaže da se svaki FS razlikuju, pa će tako i ovogodišnji imati mnoštvo novina.

NV: Po čemu se razlikuju proslogodišnji FS od ovih?

BS: I ovi Filmski susreti (FS) će biti različiti, ne samo od prošlogodišnjih, već i od ostalih, jer je svaki poseban i svaki na svoj način drugačiji. Prošli je bio jubilarni pedeseti, 2014. godine obeležili smo sto godina od početka Velikog rata.

NV: Bilo je kritika da su jubilarni, 50. FS mogli biti bolje organizovani? Koji je Vaš komentar?

BS: Kritika će uvek biti. I uvek ću prihvatiti konstruktivne kritike i sugestije. Verovatno je moglo bolje, ali u tom trenutku mislili smo da je organizacija sasvim dobra. Nadam se da ćemo ove godine biti još bolji i da neće biti kritika.

NV: Sa koliko para raspolažete ove godine, koliko je prijavljenih volontera i koje novine najavljujete?

BS: Ove god FS od Grada dobijaju 15 miliona dinara, od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 3, 3 milona. Biće oko stotinu volontera. Ove godine se uključuju i “Mladi ambasadori “ i oni će biti takozvani personalni volonteri glumcima. To znači da će svaki glumac imati “svog” volontera da brine da na vreme stiže na pres konferencije ili neki drugi organizovani događaj. Tako neće biti kašnjenja. Cena kompleta je ove godine 1500 dinara, što je za 500 dinara manje nego prethodne. Novina je i pres centar u obnovljenom Oficirskom domu što će dati mnogo bolje mogućnosti za organizaciju Festivala. Na terasi Oficirskog doma predviđene su projekcije filmova naših preminulih bardova, Bate Živojinovića i Dragana Nikolića. To su neke od novina, da kažem, najvažnije.

NV: Šta Vam je u organizaciji ovogodišnjih FS najveći problem?

BS: I ove godine će nam Letnja pozornica biti najveći izazov. Zbog toga apelujem da se već od početka iduće godine krene sa njenom adaptacijom, jer se nalazi u jako lošem stanju.

NV: Poruka ljubiteljima sedme umetnosti u Nišu…

BS: Pozivam sve sugrađane da dođu i druže se sa glumcima. Kao što je slučaj svake godine I ove će uživati uz svoje omiljene glumce i njihove filmove.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila