•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Brewster's Millions (1985)

Legendarni roman Georgea Barra McCutcheona ekraniziran je prilično mnogo puta, što potvrđuje kako je autor u njemu znalački obradio temu želja i novca kojima se one ostvaruju. Međutim, u brojnoj konkurenciji, najbolji naslov ipak su "Brewsterovi milioni" kultnog reditelja Waltera Hilla, jedna od najslavnijih komedija osamdesetih godina prošloga veka. Iako se komičarski tempo ne spušta do samog kraja filma, a urnebesne scene Brewsterovih pokušaja trošenja ogromnih svota novca ne posustaju u nasmejavanju gledaoca.

Monty Brewster (Richard Pryor) bejzbol igrač je čija je karijera na zalasku, što podnosi prilično loše. Jedne se večeri potuče u baru, a kauciju za njega plati dotad mu potpuno nepoznat čovek. Ispostavi se kako je Monty izgubljeni nećak i jedini zakonski naslednik jednog od najbogatijih ljudi u zemlji, koji mu je ostavio 300 miliona dolara, ali pod jednim uslovom. Kako bi zaista novac i dobio, Monty mora proći neobičan test - u 30 dana mora potrošiti 30 miliona dolara kako bi dokazao da zna uživati u novcu. Međutim, na kraju tog perioda ne sme ništa posedovati, novac ne sme razbacivati ili darovati, i nikome ne sme reći šta stvarno radi. Ne uspe li, novac odlazi u ruke advokatskog fonda.

Walter Hill je sasvim uspešno i efektno ukomponovao i refleksiju o tome kako novac zaista ne garantuje sreću. Ali, kada vodeći par likova igraju legende Richard Pryor i John Candy, ne čudi što za rezultat imamo fantastičnu komediju.

Žanr:Komedija
Godina:1985
Reziser:Walter Hill
Scenario:George Barr McCutcheon
Uloge:Richard Pryor, John Candy, Lonette McKee
Uzrast:PG
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...