•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)

Šest nedelja po okončanju avantura opisanih u njenom prvom dnevniku, Bridget Jones okreće novu stranicu. U srećnoj je vezi sa advokatom Markom Darcyjem (Colin Firth), ali uskoro Bridget počinje da sumnja da njen voljeni švrlja, a pojavljuje se i stari, dobri Daniel Cleaver (Hugh Grant)...

Možda je došlo vreme da se prizna da je Renee Zellweger ipak dobra, možda i odlična glumica. Postojale su sumnje u ispravnost ideje da američka glumica igra običnu, svakodnevnu Engleskinju. Naravno, govorimo o razumevanju mentaliteta, a ne o skidanju akcenta. Prvi film je u dobroj meri razuverio kritičare u ekscentričnost izbora glavne glumice. Neki misle da je u tome glavni talenat Zellwegerove, da je u stanju da probudi emocije kod publike i ma šta uradila, publika se identifikuje sa njenim likom. Da, to je istinski dar. Taj dar imaju i Matt Damon, Denzel Washington i Tom Hanks, recimo. Činjenica da je na toj listi Renee Zellweger jedina ženska zvezda i zbog toga je verovatno toliko tražena.

Zlobnici su povlačili paralele izmedu uloge Roberta De Nira u Scorseseovom filmu Razjareni bik (uloga zbog koje je morao da se ugojio 15 kg) i naveliko reklamirane i razglašene priče o tome kako se i Renee ugojila 15kg za ulogu. Srećom hollywoodska propaganda nema puno zajedničkog sa filmom Bridžet Džons - na ivici razuma. Sada već proverena filmska kuća, Working Title, nastavlja sa eksploatisanjem formula za uspešnu romantičnu komediju. To je i jedina slaba tačka filma, rešenja su previše formulaistička. Osim toga i režiser Beeban Kidron koristi novu modu, Bridžet Džons je više rimejk nego klasičan nastavak. Zašto menjati nešto što nije pokvareno? Slažemo se sa tako plemenitim motivima, ali da li baš svaki uspešan film, koji ostvari zaradu i postane popularan baš mora da prođe kroz sličan tretman? Da li bi možda bilo bolje snimiti potpuno novi film sa novim likovi-ma?

U Worning Title studiju nisu tako mislili i doveli su britanski scenaristički trust mozgova (Andrew Davies, Richard Curtis, Helen Fielding, Adam Brooks) da smisle priču koja će se publici dopasti koliko i prvi film. Tako su i učinili i pred nama je repriza svih uspelih trikova iz prošlog nastavka. Tu su i Hugh Grant i Colin Firth, odlični kao i prošli put. Novi momenti su naglašeno korišćenje čudnih uglova kamere koja prati komične epizode i još vise kiča, još vise zašećerenosti.

Gde je tu romantična komedija? Verovatno u životnom stilu glavnih junaka. To je stil koji je Mike Newell svojevremeno patentirao filmom Četiri venčanja i sahrana, za koji je scenario pisao Richard Curtis, a glavnu ulogu je igrao Hugh Grant. Od tada je prošlo deset godina i stil moderne romantične komedije je definisan. Da Zellweger i društvo nemaju tone šarma, teško da bi ovaj i slične filmove bilo ko gledao, ali ovako... recimo da su se provukli. Da, u pitanju je simpatičan, mali film, zabavan i nepretenciozan. Da, u pitanju je i pokušaj da se zaradi još koja para na uspešnoj formuli. Nadamo se da će britanski hitmejkeri imati na umu poslovicu, Dvoje je društvo, a troje je već ...gužva, ako nađete još koji dnevnik.

Žanr:komedija, romansa
Godina:2004
Reziser:Beeban Kidron
Producent:Tim Bevan, Jonathan Cavendish
Scenario:Helen Fielding, Andrew Davies
Uloge:Renée Zellweger, Gemma Jones, Colin Firth
Uzrast:R
Award:Nominovan za Zlatni Globus, 6 nominacija
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.bridgetjonesthemovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...