•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bringing Out the Dead (1999)

Između života i smrti (eng. Bringing Out the Dead) je mračna drama Martina Scorsesea iz 1999. s Nicolasom Cageom u ulozi istraumatiziranog vozača hitne pomoći. Film je sniman većinom noću u Hell's Kitchenu, na Manhattanu. Film je temeljen na knjizi Joea Connellyja, bivšeg njujorškog bolničara.

Film je usmeren na bolničara Franka Piercea (Cage). Radnja se odvija u tri dana dok Pierce obavlja tri posebne smene s tri različita partnera (John Goodman, Ving Rhames i Tom Sizemore). Svaki od ova tri lika su vrlo različiti karakteri pa je svaka smena različito iskustvo za Piercea. Na primer, Rhamesov lik je hrišćanin koji veruje u reinkarnaciju, što je tema koja se javlja nekoliko puta tokom njihove smene.

Pierce je dosta nestabilan nakon što ga je dugogodišnji posao praktično uništio. Obavlja nekoliko dugih smena zaredom i počinje praviti greške. Počinje halucinirati, a u vizijma mu se javlja mlada devojka Rose koja je umrla od serije napadaja astme dok ju je on spašavao. Ove halucinacije javljaju se nakon što je Pierce uzeo neke misteriozne tablete koje mu je prodao diler droge. Osim toga, Piercea počinje privlačiti Mary Burke (Patricia Arquette), ćerka jedne od žrtvi srčanog udara.

Bringing Out the Dead je bio treći film koji je Nicolas Cage snimio za Paramount Pictures i Touchstone Pictures, nakon filmova Čovek bez lica i Zmijske oči. Osim toga, bila je to četvrta saradnja pisca Paula Schradera sa rediteljem Martinom Scorseseom koji se pojavio u filmu pozajmivši glas muškom dispečeru. Joe Connelly, njujorški bolničar koji je napisao knjigu i bio tehnički savetnik, pojavljuje se u kratkoj sceni kao pacijent koga vodi medicinska sestra.


Žanr:drama, triler
Godina:1999
Reziser:Martin Scorsese
Scenario: Joe Connelly
Uloge:Nicolas Cage, Patricia Arquette, John Goodman
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: De Fina-Cappa
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu