•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Broken Arrow (1996)

Puno stvari biva uništeno u filmu 'Broken Arrow', uključujući voz, četiri helikoptera i planinu, ali ovi kratki bljeskovi specijalnih efekata ipak neubrzavaju ranju filma koja je spora.

Tu su i scene u kojima su dva neprijatelja opisuju svoje motive i planove jedan drugom, jer inače niti jedna strana ne bi znala šta i kako dalje, a film bi upao u mrtav kolosek.

'Broken Arrow', u režiji Hongkongškog kultnog režisera John Woo-a, je njegov visoko bužetski hollywoodski debi, nakon njegovog nešto skromnijeg prvog američkog filma 'Hard Target (1993)'. To pokazuje da je Woo sposoban za borbene scene i spektakularne eksplozije, ali nije ni blizu rediteljima kao što su Andy Davis (Fugitive) i Tony Scott (Top Gun), kad treba kombinovati pametnu akciju sa zanimljivim likovima i dijalozima.

'Broken Arrow' je u osnovi dvoboj između dva vojna pilota, u kome glume John Travolta i Christian Slater, koji su raspoređeni na tajnu trening misiju sa Stealth bombarderom. Pokazuje se da je Travolta izdajnik koji planira da ubije Slater-a, ukrade bombe, i proda ih kriminalcima koji nameravaju da ucenjuju ​​Vladu.

To je obećavajuća premisa, ali nekako 'Broken Arrow' ima neke glupe stvari. Na primer, scena u kojoj otkrivamo da Travolta nije ono što se čini. Ima nelogičnosti i oko tajmera na nuklearnoj bombi, (29 min pa resetovano na 13 min), pa Slejterovog mobilnog, koji radi sa dna runika bakra usred Jute.

Uprkos svemu, film vredi ga pogledati, ponajviše zbog akcionih scena.

Autor: Suad Nović
Žanr:akcija, avantura, triler
Godina:1996
Reziser:John Woo
Scenario:Graham Yost
Uloge:John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathis
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 3 nominacije
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation, Mark Gordon Productions, WCG Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila