•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bury My Heart At Wounded Knee (2007)

Počinjući pobedom Siouxa nad vojskom generala Custera kod Little Big Horna, 'Bury My Heart At Wounded Knee' nas upoznaje sa tri glavna lika: Charlesom Eastmanom, mladim Siouxom, lekarom, školovanim u Darthmouthu, koga drže kao dokaz navodnog uspeha asimilacije; Bikom Koji Sedi, poglavicom Lakota koji se odbija predati američkoj
ideji koja bi njegove ljude lišila identiteta, dostojanstva i svete zemlje i senatorom Dawesom, jednim od idejnih tvoraca državne politike o Indijancima.

Dok Eastman i učiteljica Elaine Goodale rade kako bi poboljšali život Siouxa u rezervatima, senator Dawes lobira kod predsednika Granta za humaniji pristup Indijancima, opirući se ideji generala Williama Tecumseha Shermana koji se zalaže za rat.

Za Siouxe nada se javlja u vidu proroka Wovoka i Plesa duhova - mesijanskog pokreta koji obećava kraj njihovog trpljenja zbog belog čoveka. Ova je nada potpuno zaboravljena nakon ubistva Bika Koji Sedi i masakra stotina Lakota, muškaraca, žena i dece kod Wounded Kneeja (Ranjenog Kolena), 29. decembra 1890. Mnogi ovaj masakr smatraju najbrutalnijim zločinom u istoriji SAD-a.

Film je osvojio 20 nagrada i bio nominovan za tri Zlatna globusa.

Žanr:drama, istorijski, vestern
Godina:2007
Reziser:Yves Simoneau
Scenario:Daniel Giat, Dee Brown
Uloge:Aidan Quinn, Adam Beach, August Schellenberg
Award:Nominovan za 3 Zlatna Globusa, 20 nagrada i 19 nominacija
Studio:HBO
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...