•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Carnage (2011)

“Carnage” je “crna” komedija iz 2011. godine koju je režirao čuveni Roman Polanski, ali je i sarađivao na pisanju scenarija. Zasnovana je na komadu “God of Carnage” “Le Dieu du Carnage’’) francuske književnice po imenu Yasmina Reza.Ovaj film je internacionalna koprodukcija: Francuske, Nemačke i Poljske.

Ako ste roditelj, ovaj film može da vam izgleda kao 79 brzih i očaravajućih minuta. On “pokriva” kasno popodne u životima 2 bračna para iz visokog društva u Bruklinu (Longstreets i Cowans). Radnja filma “Carnage” govori o tome kako je dečak udario druga štapom, što je izazvalo da on izgubi 2 zuba. Roditelji prvog dečaka, Alan i Nancy, posećuju roditelje žrtve, Michael-a i Penelope-u, kako bi razgovarali o indcidentu. Alan nije želeo da dođe, ali je Nancy insistirala. Posetu ovih roditelja prekidaju mnogobrojni hitni telefonski pozivi, koje Alan prima, zato što mora da odluči o njegovoj farmaceutskoj kompaniji koja krije neke prateće efekte lekova. drug. Nancy je uznemirena zato što se Michael “otarasio” kućnog ljubimca njegove kćerke i pustio ga na ulicu. Njoj je muka i povraća na Penelope-ine omiljene i nezamenljive knjige o umetnosti. Nancy je jako uznemirena zbog telefonskih poziva, da baca telefon u vazu sa vodom i uznemirava Alan-a. Michael pomaže da se telefon osuši, dok se žene smeju tome što muškarci rade. Na kraju se svi napiju.

Longstreets-ovi, Michael (John C. Reilly) i Penelope (Jodie Foster), su prizemni ljudi: on prodaje materijal za vodovodne instalacije, dok ona piše knjigu. U “drugom” uglu su Cowans-ovi: elegantna moćna mama Veronica (Kate Winslet) i njen suprug Alan (Christoph Waltz), koji je advokat u farmaceutskoj kompaniji.

Sama radnja filma je prilično jasna i skoro matematički predvidiva. Bogatiji se suprotstavljaju siromašnijima, oni koji vole umetnost – onima koji to ne vole, ili oni koji vole da imaju sve pod kontrolom – oima koji žive sasvim opušteno. Poenta je da smo svi “robovi”, bez obzira koliko smo knjiga pročitali. .

Film podseća na čuveno delo “Who’s Afraid of Virginia Woolf?’’, zbog mnogih scena koje su slične. Ali, glumačka ekipa je odlična i čini da je film jako dobar.

Maja Nikolić
Žanr:komedija, drama
Godina:2011
Reziser:Roman Polanski
Scenario:Yasmina Reza
Uloge: Jodie Foster, Kate Winslet , Christoph Waltz
Uzrast:R
Award:nominovan za 2 Zlatna Globusa
Box office:414
Studio:SBS Productions
Zemlja:France
Website:www.sonyclassics.com/carnage/
Jezik:engleski
Trajanje: 79 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...