•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Chris Rock

Christopher Julius "Chris" Rock III, rođen je 7. februara 1965. godine i američki je komičar, glumac, scenarista, tv producent, filmski producent i reditelj. Nakon rada kao stendap komičar i brojnih manjih filmskih uloga, Rock je stekao slavu kao člane ekipe “Saturday Night Live” u ranim 0. godinama. Dobio je i brojne važne uloge u filmovima i komedijama na HBO kanalu. Svrstan je u top 5 američkih stendap komičara svih vremena od strane Comedy Central.

Rock je rođen u Andrews-u, Južna Karolina. Ubrzo nakon svog rođenja, sa roditeljima se preselio u Crown Heights, Brooklyn, New York. Nekoliko godina kasnije su se preselili u Bedford-Stuyvesant, Brooklyn. Njegova majka Rosalie je bila učiteljica i socijalni radnik u ustanovi za mentalno hendikepirane, a otac, Julius Rock je bio nekadašnji kamiondžija i raznosač novina koji je preminuo 1988. godine nakon operacije čira. Chris-ova mlađa braća Tony, Kenny i Jordan su takođe u svetu zabave. Njegov stariji polubrat Charles je umro 2006. godine nakon duge i teške borbe sa alkoholizmom.

Tokom školovanja, Rock je trpeo maltretiranje uglavnom belih đaka, a kako je odrastao to je postajalo sve gore, tako da je morao da promeni školu. Napustio je školu i tek se kasnije vratio ponovo, a radio je različite poslove pre svega u restoranima brze hrane.

Rock je počeo svoju karijeru komičara 1984. godine u Njujorku, postepeno je sticao slavu, a jednom kada je video njegov nastup u noćnom klubu, Eddie Murphy se sprijateljio sa njim i postao njegov mentor. Tako je usledila i prva uloga u ostvarenju “Beverly Hills Cop II”.

George Carlin je verovatno imao najviše uticaja na njega, uporedo sa Sam-om Kinison-om, Richard-om Pryor-om i Eddie-jem Murphy-jem.

Rock se najviše “bavi” temama koje uključuju porodicu, politiku, romanse, muziku, klasne i rasne odnose u Americi.

Rock je oženjen sa Malaak Compton-Rock od 23 novembra, 1996. i imaju 2 kćerke Lola-u Simone i Zahra-u Savannah.

Filmografija:

1985 Krush Groove Person Standing Next to Phone During Fight in Club

1987 Beverly Hills Cop II Playboy Mansion Valet

1988 Comedy's Dirtiest Dozen

1988 I'm Gonna Git You Sucka Rib Joint Customer

1989 Who Is Chris Rock?

1991 New Jack City Pookie

1992 Boomerang Bony T

1993 CB4 Albert Brown/M.C. Gusto

1995 The Immortals Deke Anthony

1995 Panther Yuck Mouth

1996 Sgt. Bilko 1st Lt. Oster

1997 Beverly Hills Ninja Joey Washington

1998 Dr. Dolittle Rodney

1998 Lethal Weapon 4 Detective Lee Butters

1999 Torrance Rises

1999 Dogma Rufus

2000 Nurse Betty Wesley

2001 Down to Earth Lance Barton

2001 AI: Artificial Intelligence Mecha

2001 Pootie Tang JB/Radio DJ/Pootie's Father

2001 Osmosis Jones Osmosis Jones

2001 Jay and Silent Bob Strike Back Chaka Luther King

2002 Bad Company Jake Hayes/Kevin Pope/Michael Turner

2002 Comedian

2003 Pauly Shore Is Dead

2003 Head of State Mays Gilliam

2004 The N-Word

2004 Paparazzi Pizza Delivery Guy

2005 The Aristocrats

2005 Madagascar Marty

2005 The Longest Yard Farrell Caretaker

2007 I Think I Love My Wife Richard Marcus Cooper

2007 Bee Movie Mooseblood the Mosquito

2008 You Don't Mess with the Zohan Taxi Driver

2008 Madagascar: Escape 2 Africa Marty

2009 Good Hair

2010 Death at a Funeral Aaron

2010 Grown Ups Kurt McKenzie

2011 2 Days in New York Mingus

2012 What to Expect When You're Expecting Vic

2012 Madagascar 3 Marty Voice

Diskografija:

U.S. U.S.

R&B

1991 Born Suspect

1997 Roll with the New

1999 Bigger & Blacker

2005 Never Scared

Televizijski rad:

1987 Uptown Comedy Express

1987 Miami Vice Carson

1990–1993 Saturday Night Live

1993–1994 In Living Color

1994 Big Ass Jokes

1995 The Fresh Prince of Bel-Air Maurice/Jasmine

1996–1998 The Moxy Show Flea

1996 Martin Valentino

1996 Homicide: Life on the Street Carver

1996 Bring the Pain

1996 Politically Incorrect

1997 MTV Music Video Awards

1997–2000 The Chris Rock Show

1998 King of the Hill Roger "Booda" Sack

1999 MTV Music Video Awards

2000 Bigger & Blacker

2003 MTV Music Video Awards

2004 ChalkZone Boris the Burger

2004 Never Scared

2005 77th Academy Awards

2005–2009 Everybody Hates Chris Narrator/Mr. Abbott

2008 Kill the Messenger

2011 Louie

2012 Tosh.0

Internet:

2012 The Annoying Orange Marty

Podeli:



Preporucujemo

Kidnap (2017) - uskoro
The Headhunter's Calling (2017) - uskoro
Pančevo Film Festival - Konkurs za mladi žiri
The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017) - uskoro
Preminuo Adam West, glumac koji se proslavio ulogom Batmana
Atomic Blonde (2017) - uskoro
Holivud stigao u Beograd na premijeru 'Čudesne žene' u...
The Hitman’s Bodyguard (2017) - uskoro
Aplikacija Blanket - za ljubitelje dobrih filmova
Snoviđenja! - Uskoro 24. Festival evropskog filma Palić
Poziv za kratke eksperimentalne filmove na temu Vidovdana
Bioskop pod vedrim nebom u Domu kulture 'Studentski grad'
La vie de bohème (1992) (1992)
Grozan ja 3 - Premijerno u bioskopu Vilin Grad
Johnny Depp se izvinio zbog šale o ubistvu Trumpa: Samo...
Specijalne filmske projekcije na Kolarcu povodom Svetskog...
Ravno Selo Film Festival od 24. do 26. juna
Matthew Perry nije oduševljen idejom o snimanju novih...
Jack Goes Boating (2010) (2010)
Dokumentarac 'Can I be me' otkriva tamnu stranu slave pop...
Repertoar bioskopa Vilin grad od 15. do 21. juna
Personal shopper (2016) - uskoro
The Emoji Movie (2017) - uskoro
Runi Mara u filmu koji šokira svet
Komedija 'Alibi.com' od 15. juna u našim bioskopima
Film Zaveštanje danas na Moskovskom filmskom festivalu
Najveći porodični spektakl - Disney on Ice ponovo u...
Nocturama (2016) - uskoro
Predstavljamo mlade filmske autore: LUKA PAPIĆ, sreda 14.6.
Liberal Arts (2012) (2012)