•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Chronicle (2012)

„Chronicle“ je naučno fantastični film reditelja Josh-a Trank-a i scenariste Max-a Landis-a. Premijera je bila 1. februara 2012. godine u Velikoj Britaniji i Irskoj, a u Americi i Indiji 3. februara 2012. godine uz mnoge pozitivne kritike.

„Chronicle“ je film u obliku video snimka koji je napravljen ličnom video kamerom Andrew-a (Dane DeHaan), srednjoškolca koji snima svaki dan svog života. Njegov život je takav da ga kod kuće maltretira otac alkoholičar, koji je ogorčen zbog svoje vatrogasne povrede zbog koje je morao da se penzioniše i činjenice da Andrew-eva majka umire od raka. U školi Andrew nije popularan učenik, nema prijatelja i često ga maltretiraju drugovi. Jedne noći, Andrew i njegov rođak, Matt (Alex Russell) odlaze u obližnju štalu. Ispred vrata, Andrew-ju prilazi Steve (Michael B. Jordan), koji mu govori kako su on i Matt pronašli nešto čudno i žele da on to snimi. Radi se o misterioznoj rupi u zemlji iz koje se čuje jak i neobičan zvuk. Trojica mladića pronalaze u rupi svetleći objekat, a kamera se izobličuje. Kada su dečaci dodirnuli pomenuti objekat, počela je da im teče krv iz nosa jako brzo i osetili su jak bol. Tada je objekt postao crven a kamera se potpuno zamračila.

Nekoliko nedelja kasnije, Andrew, Matt i Steve su dobili telekinetičke sposobnosti zbog njihovog „iskustva“ u rupi. Mogli su da pokrenu, bace ili zaustave kretanje objekata snagom svog uma, dok bi prekomerna upotreba moći dovela do krvarenja iz nosa i mentalne traume. Tada su ponovo otišli do rupe i iznenadili se na vide kako šerifov tim tamo istražuje.

Kasnije su otkrili da mogu da upotrebe svoje sposobnosti da lete, pa su prilikom jednog izleta umalo izbegli da udare u avion.

Andrew je postao jako nervozan zbog svega što mu se dešavalo u školi i kod kuće i napustio je svoje prijatelje. Tokom jedne olujne noći, Steve ga je pronašao kako leti na nebu i želeo da mu pomogne, ali se desilo da ga je udario grom i on je odmah umro. Na Steve-ovoj sahrani, Matt je osumnjičio Andrew-a za Steve-ovu smrt.

Da bi došao do novca za lekove za majku, Andrew je iskoristio svoje moći i opljačkao lokalnu benzinsku pumpu, ali se desila eksplozija i on je završio u bolnici, a pokrenuta je i policijska istraga. U bolnici ga je uznemirani otac obavestio da mu je majka umrla i okrivio ga za njenu smrt. Tada je otac pokušao da zadavi Andrew-a, ali je on iskoristio svoju moć i porušio zid bolničke sobe.

Kasnije dolazi i do toga da se Matt i Andrew obračunavaju. Andrew je poverovao da je postao najjači, uspeo je da obori helikopter i razbaca policijske automobile, policajce i obične civile svuda unaokolo. Policijska pucnjava je usmrtila Matt-a, koji je preklinjao Andrew-a da prestane sa svim tim, ali je ovaj bio besan i nanosio još veću štetu gradu. Tada je Matt, pošto nije imao drugog izbora, telekinetički bacio koplje sa obližnje statue i usmrtio Andrew-a na licu mesta. Policija je opkolila Matt-a, ali je uspeo da odleti i pobegne.

U poslednjoj sceni prikazan je Matt sa Andrew-ovom kamerom, otišao je na Tibet, kako je oduvek i želeo, iskoristio je svoje moći za dobro i uspeo da shvati šta im se zapravo desilo u rupi onog dana.

Film „Chronicle“ je jedno zaista nesvakidašnje i originalno ostvarenje koje se trenutno nalazi na prvom mestu američke top liste. Preporučujemo vam da ga obavezno pogledate i uverite se i sami zašto je to tako.

MN
Žanr:akcija, drama, naučna - fantastika
Godina:2012
Reziser:Josh Trank
Scenario:Max Landis
Uloge:Michael B. Jordan, Michael Kelly, Alex Russell
Uzrast:PG-13
Box office:22
Studio:Adam Schroeder Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:83 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...