•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Coming Home (1978)

Sally (J. Fonda) je udata za kapetana američke vojske Boba Hydea (B. Dern). On odlazi u rat u Vijetnam, a Sally u prvo vreme ne zna šta bi sa sobom. Kako želi biti društveno korisna, prihvati predlog svoje prijateljice Viole Munson (P. Milford) da kao i ona počne raditi u bolnici za veterane vijetnamskog rata. Posao se ne plaća, a radi će kao medicinska sestra.

U bolnici se nalaze većinom teško ranjeni veterani. Tu sretne svog nekadašnjeg kolegu iz škole Lukea Martina (J. Voight) koji je u invalidskim kolicima. Tu je i Violin mlađi brat Bill (R. Carradine) koji pati od teških psihičkih poremećaja. Sally obnovi prijateljstvo sa Lukeom. Za njega je rat u Vijetnamu besmisleno uništavanje ljudskih života. Postepeno se Sally i on zaljube i u toj vezi Sally je sretna. Međutim, sve će se zakomplicirati.

U teškoj krizi Bill će počiniti samoubistvo što će Lukea naterati da se sa Sally aktivira u antiratnom pokretu. A jednog dana iznenada će se kući vratiti i Sallyn muž Bob...

Rat u Vijetnamu nikoga nije ostavio ravnodušnim, a ovo je još jedna potresna priča o tim dešavanjima.

NNT
Žanr:drama, romansa, ratni
Godina:1978
Reziser:Hal Ashby
Scenario:Waldo Salt, Robert C. Jones
Uloge:Jane Fonda, Jon Voight, Bruce Dern
Uzrast:R
Award:3 Oskara, 12 nagrada i jo[ 11 nominacija
Studio:Jerome Hellman Productions
Zemlja:United States
Jezik:Srpski
Trajanje:127 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...