•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cry-Baby (1990)

“Cry-Baby” je američki tinejdžerksi mjuzikl iz 1990. godine čiji scenario i režiju potpisuje John Waters. Glumačku ekipu čine: Johnny Depp, Amy Locane, Iggy Pop, Traci Lords, Ricki Lake, Kim McGuire, David Nelson, Susan Tyrrell i Patty Hearst. Ovaj film je postao kultni klasik, postoji i istoimeni mjuzikl na Brodveju.

Ovaj film je parodija na tinejdžerkse mjuzikle, a posebno na “Brijilantin” (“Grease”).

1954. godine u Baltimoru, Wade "Cry-Baby" Walker je vođa bande koja se zove "Drapes" i čiji su pripadnici njegova sestra Pepper, Mona "Hatchet Face" Malnorowski, Wanda Woodward (divlja i slobodnog duha) i Milton Hackett, nervozni religijski aktivista.

Wade je neodoljiv momak, dobre devojke ga jako žele, a loše ga žele još više. On je rođen da bude loš. U ovo vreme tinejdžerska kultura se delila, a “Cry-Baby” je tinejdž idol i mladi delikvent koji je iskusio romansu, koja se završila. U njegov život ulazi Allison (Amy Locane), dobra devojka koja se zaljubila u njega privučena pričama da je on loš momak, a njoj je dosadilo da bude dobra devojka. Jednog dana posle škole, Allison mu prilazi i oni započinju romansu, koju njena baka ne podržava. Negativac u gilmu je dobri momak Baldwin (Stephen Mailer), koji voli Allison na pravi način, a to je jako dosadno da se čini da uopšte nije ni zaljubljen u nju.

Svaka generacija tinejdžera pronalazi način da se pokaže i da naravno iznervira odrasle. A opet, odrasli u takvom ponašanju omladine vide znake kolapsa civilizacije koju poznaju. "Cry-Baby" kao da podseća na taj proces.

Ovo je kultni film koji svakako morate pogledati.

Žanr:komedija, mjuzikl, romansa
Godina:1990
Reziser:John Waters
Scenario:John Waters
Uloge:Johnny Depp, Ricki Lake, Amy Locane
Uzrast:PG-13
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalstudiosentertainment.com/cry-baby/
Jezik:engleski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...