•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cube Zero (2004)

Da li se sećate filma iz 1997. godine Cube (Kocka)? Kada se pojavio doneo je nešto novo u žanrove strava i užasa i naučne fantastike. Tokom celog filma gledaoca je mučila sudbina glavnih junaka i sa svakim od njih je preživljavao svaki trenutak i nadao se njihovom spašenju. Film je postigao veliki uspeh kod publike iako je imao izuzetno skroman budžet i nijednu iole veću filmsku zvezdu. Usledio je nastavak 2002. godine Cube 2: Hypercube koji je bio (očekivano) slabiji a i dve godine kasnije treći nastavak Cube Zero.

Treći deo filma 'Kocka' vremenski prethodi događajima iz prva dva dela i jedini prikazuje i scene izvan velike kocke. Saznajemo da iza čitavog projekta stoji kompanija Izon, koja vrši ekperimente nad ljudima koji su dobrovoljno pristali na to. Naime, svi oni bi bili osuđeni na smrtne ili dugačke zatvorske kazne, a sloboda im je ponuđena u zamenu za učestvovanje u eksperimentu, koji podrazumeva i brisanje pamćenja.

Eksperiment se, naravno, svodi na pronalaženje izlaza iz velike kocke, sačinjene od preko 10000 soba, od kojih su u mnogima postavljene smrtonosne zamke. U jednom trenutku, glavni operativac na projektu, Erik Vin, shvata da se jedna učesnica - Kasandra Reins, ne uklapa u tu priču, tj. da je protiv svoje volje dovedena u kocku i traži dozvolu od čelnika kompanije da je izvuče napolje. Kada mu oni za uzvrat priprete smrću, Erik samovoljno upada u kocku u želji da pomogne devojci, čija ga je inteligencija i hrabrost oduševila. Da li će je spasiti i da li će uspeti i sebe da spasi videćete u filmu Kocka: početak.

Žanr:naučna fantastika, horor, drama
Godina:2004
Reziser: Ernie Barbarash
Scenario: Ernie Barbarash
Uloge:Zachary Bennett, Stephanie Moore, Martin Roach
Uzrast:R
Award:3 osvojene
Studio: Mad Circus Films
Zemlja:Canada
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...