•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Danas počinje program 'Palić u Beogradu'

Kao i prethodne ćetiri i ove godine će beogradska publika u okviru programa "Palić u Beogradu" imati priliku da pogleda tokom trajanja Festivala evropskog filma Palić u bioskopu Fontana atraktivan izbor filmova iz selekacija Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film i Hrvatska u fokusu.

Program “Palić u Beogradu” otvoriće danas od 17 časova napet i duhovit dokumentarac “Još 50 minuta” koji prati fudbalsku reprezentaciju Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takođe danas, od 19h, biće prikazan “Zadavljen”, psihološki triler zasnovan na istinitom događaju, koji se dešava u Mađarskoj provinciji šezdesetih, kada gradić Martfu biva pogođen nizom svirepih ubistava. Publika će sigurno uživati i u komediji “Istočni biznis” o dva prijatelja iz Moldavije koja imaju par ingenioznih ideja kako da zarade novac, kao i u poljskom filmu “Poslednja porodica” o legendarnom slikaru Zdzislawu Beksinskom, njegovoj ženi Zofiji i njihovom sinu Tomaszu, cenjenom muzičkom kritičaru i prevodiocu. Njihovi životi su daleko od normalnih...

Iz selekcije Hrvatska u fokusu nam dolazi komedija “Ministarstvo ljubavi” (r: Pavo Marinković) koja prati nezaposlenog biologa Krešu, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi, koji je zadužen za hvatanje udovica u prestupu. Naime, država je odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u vanbračnim zajednicama, a primaju penzije pokojnih muževa. Stvari se dodatno zakomplikuju kada se Krešo zaljubi u jednu od udovica. Prikazujemo i odlični estonski film “Novembar” reditelja Rajnera Sarneta (Rainer Sarnet) koji je nagrađen na Paliću 2011. godine za adaptaciju romana “Idiot” F.M. Dostojevskog . Film “Novembar” je snolika mešavina paganske magije, crnog humora i romanse, nagrađena na festivalu Tribeka za najbolju fotografiju.

U filmu “Kralj” priča je smeštena u 1860. godinu. Francuski advokat Orélie-Antoine de Tounens sanja kako će postati kralj Patagonije... i postaje. Ili se bar tako čini. Iz programa Paralele i sudari stiže prvi dugometražni igrani film slovačkog reditelja Đerđa Krištofa “Napolju” (György Kristóf) premijerno prikazanog u programu “Izvestan pogled” ovogodišnjeg festivala u Kanu.

Poslednjeg dana, u petak 21. jula, beogradsku publiku očekuje mađarsko ostvarenje “1945” čiji zanimljiv zaplet nastaje nakon misterioznog susreta dva stranca u crnom na jednoj železničkoj stanici, i film “Park” (r: Sofia Exarchou) iz Glavnog takmičarskog programa o grupi dečaka koja luta po ruševinama Olimpijskog sela u Atini igrajući uvrnutu verziju Olimpijskih igara.

Raspored projekcija po danima (bioskop Fontana, Novi Beograd, cena ulaznica za jednu projekciju – 200 dinara)

Ponedeljak 17. jul,

17h - JOŠ 50 MINUTA (Mađarska, režija: Muhi András Pires, selekcija: Novi mađarski film)

19h - ZADAVLJEN (Mađarska, režija: Sopsits Árpád, selekcija: Novi mađarski film)

Utorak 18. jul

17h - ISTOČNI BIZNIS (Rumunija, Litvanija, Moldavija, režija: Igor Cobileanski, selekcija: Paralele i sudari)

19h - POSLEDNJA PORODICA (Poljska, režija: Jan P. Matuszyński, selekcija: Paralele i sudari)

Sreda 19. jul

17h - MINISTARSTVO LJUBAVI (Hrvatska, režija: Pavo Marinković, selekcija: Hrvatska u fokusu)

19h - NOVEMBAR (Estonia, Poljska, Holandija, režija: Rainer Sarnet, selekcija: Paralele i sudari)

Četvrtak 20. jul

17h - KRALJ (Čile, Francuska, Holandija, Nemačka, Katar, režija: Niles Atallah, selekcija: Mladi duh Evrope)

19h - NAPOLJU (Slovačka, Mađarska, Češka, režija: Gyӧrgy Kristóf, selekcija: Paralele i sudari)

Petak 21. jul

17h - 1945 (Mađarska, režija: Török Ferenc, selekcija: Paralele i sudari)

19h - PARK (Grčka, Poljska, režija: Sofia Exarchou, selekcija: Glavni takmičarski program)

24. izdanje Festivala evropskog filma Palić održava se od 15. do 21. jula u prelepom prirodnom okruženju jezera Palić i u Subotici.

Kompletan program Festivala možete pronaći ovde - http://bit.ly/2uW2JPM

Traileri:
Napolju - https://youtu.be/CDjYZ7nz9-A
Novembar - https://youtu.be/y2YZ1X1OhD4
Poslednja porodica - https://youtu.be/XfFt9RfO9Bc
Ministarstvo ljubavi - https://youtu.be/h3dMdWwW8Jg

FEF Palić online:
Sajt - www.palicfilmfestival.com

FB strana - www.facebook.com/European-Film-Festival-Palić-141396132539008

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...