•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dara Džokić

Dara Džokić (Beograd, 20. decembar 1955) je srpska glumica.

Osnovnu školu i gimnaziju je završila u rodnom gradu (na Zvezdari), nakon čega je upisala Fakultet dramskih umetnosti. Diplomirala je u klasi profesora Minje Dedića, a prvu ulogu je dobila u pozorištu Atelje 212. U njemu radi i danas, ali je gostovala i na scenama Beogradskog dramskog pozorišta, Narodnog pozorišta u Beogradu i Zvezdara teatra. Bila je učesnik festivala u Budvi, Subotici i Splitu. Glumila je u velikom broju filmova i serija i dobitnica je brojnih nagrada. Udovica je novinara Bogdana Tirnanića, sa kojim ima kćerku Jovanu.

Nagrade i priznanja:
* Plaketa „Ljubiša Jovanović“ za najbolju ulogu iz predstave „Kus petlić“ u Šapcu 1990,
* Nagrada „Zlatni ćuran“ za najbolju žensku ulogu na Festivalu komedije u Jagodini 1995,
* Laceno D’oro za najbolju žensku ulogu na filmskom festivalu u Avelinu u Italiji 1986,
* Povelja Filmskih susreta u Nišu 1986,
* Statueta „ONA“ čitalaca TV novosti kao najboljem glumačkom paru za 2003/2004 godinu,
* Sterijina nagrada za glumu u predstavi „Odumiranje“ na 52. Sterijinom pozorju u Novom Sadu 2007. godine
* Nagrada Velika Žanka „za stvaralačku zrelost i bogatstvo umetničkog izraza"

Filmografija:
1970.-te
1976. Muzika pozornice
1978. Povratak otpisanih (TV serija)

1980.-te
1980. Interesi
1981. Sestre
1981. Dečko koji obećava
1984. Kamiondžije opet voze
1984. Poslednja avantura
1984. Bele udovice
1984. Moljac novinarka
1984. Kamiondžije 2
1985. U zatvoru
1985. Jack pot
1986. Neozbiljni Branislav Nušić
1986. Obećana zemlja
1987. Uvek spremne žene
1987. Čovek u srebrnoj jakni
1988. Azra
1989. Sveti Georgije ubiva aždahu

1990.-te
1990. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove
1990. Cubok
1990. Dugi život bračnog para Kos
1991. U ime zakona
1992. Knedle sa šljivama
1992. Volim i ja nerandže... no trpim
1993. Policajac sa Petlovog brda (TV serija iz 1993)
1998. Povratak lopova
1998. Kneginja iz Foli Beržera

2000.-te
1999-2001. Porodično blago
2001. Metla bez drske 5
2002. Novogodišnje venčanje
2003. Naša mala redakcija
2003. Skoro sasvim obična priča
2004. Mathilde
2003-2007. M(j)ešoviti brak
2007. Promeni me
2007. Želi(m)ir (TV serija)

2010.-te
2011. Selo gori, a baba se češlja (TV serija)
2011. Kako su me ukrali Nemci
2011-2012. Cvat lipe na Balkanu (TV serija)
2012. Vojna akademija (TV serija)
2012. Revolt


Pozorišne uloge:
- „Cement“,
- „Čaplja“,
- „Metastabilni gral“,
- „Sveti Georgije ubiva aždahu“,
- „Marija se bori sa anđelima“,
- „Prosjačka opera“,
- „Svećar“,
- „Strah za granicu“,
- „Kus petlić“,
- „Jerma”,
- „Alkestida“,
- „Kneginja iz Foli Beržera“,
- „Iza kulisa”,
- „Kabare”,
- „Marija Stjuart”,
- „Ples u doba Lunase”,
- „Turneja“,
- „Naši sinovi“,
- „Parovi“,
- „Samo vi ajte, a mi ćemo za vama graktat i arlaukat“,
- „Lepotica Linejna“,
- „Egzibicionista“,
- „Villa Sachino“,
- „Brana“,
- „Odumiranje“,
- „Ranjeni orao“,
- „Putujuće pozorište Šopalović“,
- „Nevinost“.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Jackman i Egerton u filmu o skijašu Edwardsu
Gabriela Spanic: Nije Kim Kardashian jedina koja ima šta...
65. Berlinale: Biće prikazan 441 film iz 72 zemlje
Leonardo DiCaprio u vezi sa Rihannom?
Ashton Kutcher svedok na suđenju masovnom ubici
Jennifer Garner: Ekstremne dijete su postale moj način...
Kevin Hart ne želi ulogu homoseksualca
Ratna drama Clinta Eastwooda najgledanija u SAD-u
Gwyneth Paltrow i Johnny Depp otkrili neke potpuno pikantne...
Reese Witherspoon humorističkoj drami 'Downsizing'
Victoria Justice u glavoj ulozi u novoj triler seriji
Lupita Nyong'o u vezi s holivudskim zavodnikom?
Jennifer Aniston potajna želja Billya Boba Thorntona
Jennifer Lawrence u biografskoj drami 'The Dive'
Porodica Whitney Houston razočarana filmom u režiji...
Vampirska veridba Nikki i Iana
Procureo video sa prve audicije Matthewa McConaugheya
Scorsese će producirati dokumentarac o Grateful Deadu
Veliki zaokret u karijeri slavnog reditelja
Sharon Stone se pojavila u javnosti sa svojim novim mlađim...
Cinderella (2015) - uskoro
Brenda o Donni 20 godina kasnije: Neugodno mi je da gledam...
Messi, od 5. februara u bioskopima
Liam Neeson: Imamo previše j**enog oružja!
Preminuo glumac Pavle Minčić
Poljsko tužilaštvo zatražilo da sud izruči Polanskog
Film 'Najlepša je zemlja moja' od 22. januara u bioskopima!
Lucas priznao da je Disneyev studio ignorisao nove ideje za...
Tri premijere u Kupini!
Metju Amalrik u filmu Plava soba