•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dark Passage (1947)

Tamni prolaz (engl. Dark Passage) je američki film iz 1947. sa Hamfrijem Bogartom, Loren Bakol i Agnes Murhed u glavnim ulogama. Film je baziran na romanu Dejvida Gudisa, a režiser i scenarista je Delmer Dejvs. Ovo je treći film po redu u kome su Bakol i Bogart igrali zajedno od ukupno četiri filma.

Osuđeni ubica Vinsent Pari (Bogart) pobegne iz zatvora San Kventin, a sklonište mu pruža Ajrin Džensen (Bakol), umetnica koja se zanima za njegov slučaj. Uz pomoć prijateljskog taksiste, Sama (Tom D'Andrea), Pari se podvrgava plastičnoj operaciji lica koja će mu omogućiti da se sakrije od vlasti i otkrije pravog ubicu svoje žene. Počinju poteškoće u vezi skrivanja kod Ajrin, jer nju posećuje Madž Raf (Agnes Murhed), pakosna žena zbog čijeg je svedočenja Vinsent poslat u zatvor.

Žanr:crno-beli, triler
Godina:1947
Reziser:Delmer Daves
Scenario:Delmer Daves
Uloge:Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Bruce Bennett
Uzrast:NR
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...