•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

David Bowie umalo glumio Gandalfa

Prošlo je već godinu otkako nas je napustila velika muzička legenda David Bowie, a niz tajni koje je zaigran, jedinstven i vizionarski umetnik upakovao u svoj poslednji umetnički album Blackstar fanovi još uvek otkrivaju.

I kako se njegovo nasleđe još uvek istražuje tako na videlo dolaze i neke crtice iz Bowiejeva života koje nisu bile toliko poznate. Deo toga je i niz uloga koje su mu bile ponuđene, a među njima je i ona u popularnoj trilogiji Gospodar prstenova reditelja Petera Jacksona.

Iako je Ian McKellen ispao najbolji Gandalf ikad, navodno je Jackson imao ideju kako bi upravo Bowie mogao biti idealan čarobnjak. Direktorica kastinga Amy Hubbard otkrila je kako su čak pokušali doći do njega, ali je njegov agent rekao kako je Bowie prezauzet za ulogu.

Jedan drugi izvor objavio je kako su pre McKellena za ulogu Gandalfa u igri bili Sean Connery, Patrick Stewart i Christopher Plummer, koji su tu ulogu odbili. Sam Neill je takođe bio jedna opcija, ali je tada McKellan već pristao na angažman.

Taj isti izvor otkriva kako je Bowie bio zainteresovan za ulogu u Gospodarima prstenova, ali je želeo da bude vilenjak Elrond, ali navodno je upravo Jackson bio taj koga je brinuo Bowiejev status superzvezde jer nije želeo da to odvrati pažnju publici sa filma te je za tu ulogu odabrao Huga Weavinga.

S obzirom na njegov umetnički status verujemo kako bi Bowie bio izvrstan čarobnjak, jednako kao što bi bio i izvrstan vilenjak.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....