•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dead Man's Folly (1986)

Kad na poziv svoje stare prijateljice, autorke krimića Ariadne, Oliver (J. Stapleton) pristane u pratnji svog prijatelja i saradnika Hastingsa (J. Cecil) vikend da provede na imanju sir Georgea Stubbsa (T. Pigott-Smith) i njegove mlade supruge, Amerikanke Hattie (N. Sheridan), čuveni detektiv Hercule Poirot (P. Ustinov) ne sluti da će se tamo suočiti sa još jednim zamršenim slučajem. Sir George i lady Stubbs priređuju vikend druženje za najbolje prijatelje, a Ariadna Oliver organizuje zanimljivu igru sa lažnim ubistvom i lovom na ubicu. Gosti na imanju su i mladi supružnici Alec (C. Guard) i Sally Legge (C. Langrishe), sir Georgeova sekretarica Amanda Brewis (S. Wooldridge), talentovani arhitekta Michael Weyman (R. Arliss), a tu je stara gospođa Amy Follliatt (C. Cummings), prijateljica lady Stubbs. Kad sledećeg jutra za doručkom primi telegram da im u goste svojom luksuznom jahtom stiže i bogati Eddie South (J. Yagher), njen stari poznanik iz Amerike, Hattie se primetno uznemiri. A kad nedugo potom tokom igre gospođe Oliver u pristaništu za čamce zaista bude ubijena Marlene Tucker (P. Henchley), Poirot shvati da je neko od prisutnih okrutni ubica...

Zabavni krimić nagrađivanog britanskog reditelja Clivea Donnera predstavlja uspelu ekranizaciju još jednog romana poznate autorke kriminalističkih romana Agathe Christie (Ubistvo u Orient Expressu, Zlo pod suncem, Ubistvo u Mesopotamiji, Tajna sedam satova) koja je za života objavila 79 kriminalističkih romana i zbirki detektivskih priča, a njena Mišolovka je najizvođenija i najpoznatija pozorišna predstava svih vremena.

Nakon što su Herculea Poirota tumačili Albert Finney (Ubistvo u Orient Expressu Sidneya Lumeta) i Peter Ustinov, krajem osamdesetih izbor za novog detektiva u TV seriji Poirot pao je na dotad anonimnog Davida Sucheta. Bio je to pun pogodak jer se Suchet pokazao idealnim interpretatorom malog Belgijanca. U ovom filmu njega tumači karakterni glumac i dvostruki oskarovac Peter Ustinov (Quo Vadis, Spartak), čiji su partneri američka glumica J. Stapleton, T. Piggot-Smith, K. Cranham i N. Sheridan.

Kao i obično, kada je u pitanju film po romanu Agathe Christie, biće uzbudljivo do samog kraja - uživajte.

NNT
Žanr:krimi, misterija, drama
Godina:1986
Reziser:Clive Donner
Scenario:Agatha Christie, Rod Browning
Uloge:Peter Ustinov, Jean Stapleton, Constance Cummings
Studio:Warner Bros. Television
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...