•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dear John (2010)

Dear John je američka romantična drama iz 2010. godine, sa glumačkim parom koji čine Amanda Seyfried i Channing Tatum.

Radnja filma se vrti oko John-a Tyree-a (Channing Tatum), narednika u američkoj vojsci koji se seća dana kada je bio na odsustvu u Wilmington-u, u Severnoj Karolini i upoznao na plaži devojku Savannah-u Lynn Curtis (Amanda Seyfried), srednjoškolku koja je bila na raspustu. Tokom samo dve nedelje, njih dvoje su se zaljubili jedno u drugo i on je upoznao njenu porodicu, komšiju Tim-a i njegovog autističnog sina.

Savannah je upoznala John-ovog oca (Richard Jenkins), čoveka opsednutog svojom kolekcijom novčića.

Kada se John vratio u vojsku, nastavili su da pišu jedno drugom, nadajuć se da će izgraditi zajednički život kada on napusti vojsku. Ali, 11. septembra se dogodio čuveni napad, a John je odlučio da ponovo pristupi vojci, tkao da su nastavili svoju vezu kroz pisma tokom naredne 2 godine. Nakon nekog vremena, John je nervozno čekao njeno pismo, a onda je stiglo pismo sa naslovom “Dragi John”-e, kojim ga je Savannah obavestila da se verila za nekog drugog mladeća. John je tada bio duboko povređen i spalio je sva njena pisma koja je čuvao.

Tada je odlučio da i tokom narednih godina, tačnije 4 godine, nastavi sa služenjem vojske i učešćem u mnogim misijama, dok nije dobio informaciju da mu je otac šlogirao. John se oseća krivim što je do toga došlo odlazi u bolnicu i čita pismo svom ocu, priznajući mu da je on najvažnija osoba u njegovom životu. Ubrzo nakon toga otac umire.

John posećuje Savannah i šokiran je kada sazna da se ona udala za komšiju Tim-a i da živi sa nijm i njegovim autističnim sinom, Alan-om. Tada shvata da je ona morala da napusti svoj san vezan za kamp za jahanje za decu sa autizmom, zato što se Tom razboleo. Tako da John i Savannah odlaze u bolnicu da ga posete, gde Tim priznaje John-u da ga Savannah još uvek voli. Te noći, John pita Savannah-u zbog čega ga nije ni pozvala i rekla mu da se udaje na taj način, da bi mu ona odgovorila da bi sama mogućnost da čuje njegov glas bila dovoljna da ona promeni svoju odluku. Savannah je tada zatražila John-u da joj obeća da će se videti uskoro, kao što su uvek imali običaj da kažu, ali je on rekao umesto svega toga: “Zbogom”. On je odlučio da proda gotovo sve novčiće iz očeve kolekcije i da pomogne Tim-u da ozdravi. Nakon nekoliko meseci, John je primio pismo od Savannah-e u kome mu je rekla da je Tim umro samo dva meseca nakon njegovog odlaska.

Tada film prikazuje trenutke kada je John civil i vidi Savannah-u u kafeteriji. NJihovi pogledi se sreću i u poslednjoj sceni se grle.

Žanr:drama, romansa, ratni
Godina:2010
Reziser:Lasse Hallström
Scenario:Jamie Linden, Nicholas Sparks
Uloge:Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins
Uzrast:PG-13
Award:7 nominacija
Studio:Sreen Gems
Zemlja:United States
Website:www.sonypictures.com/homevideo/dearjohn/
Jezik:engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu