•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Deathstalker (1983)

'Deathstalker' je prvi od četiri niskobudžetna filma 'sword and sorcery' žanra koji se probio zahvaljujući uspehu hita 'Conan the Barbarian' godinu dana ranije. Glavnu ulogu u filmu igra Rick Hill. 'Deathstalker' je begunac i ratnik koji ne mari previše za probleme svog carstva. Uprkos tome, veštica ga šalje na misiju da pronađe tri moći stvaranja: magični pehar, amajliju i mač, kako bi porazio zlog čarobnjaka Munkara.

Nakon što pronalazi mač, Deathstalker otkriva da je Munkar, umoran od vladanja, odlučio je organizovati turnir čiji će pobednik naslediti carstvo. Ratnici iz svih krajeva sveta dolaze kako bi se dokazali i izborili za prestole i prekrasnu princezu Codill.

Neki od vas se sada pitaju „gde je ovaj film bio kad sam bio tinejdžer?“. Zaista, samo tinejdžeri mogu uživati u filmu u obliku koji su autori namenili. Trash fantasy u kome žene ne koriste ni popularni bikini oklop, već samo uže koje i ne prekriva grudi, a svi muškarci su nauljani, bez dlaka na prsima i mogu čupati stabla iz korena.

Ako se želite zabaviti, preporučeno je gledanje filma isključivo u muškom društvu sa velikom količinom alkohola. Devojke će biti odbijene testosteronskim izlivima glavnog junaka i zbog silnih referenci za silovanje i mušku superiornost. Rick Hill je u ulozi Deathstalkera jednostavno fantastičan. Kao dete Conana i He-Mana, sa dobro izvežbanim pogledom ispod obrva, čovek i ne mora znati da glumi. Srećom, akcioni glumac je savladao koreografiju borbe i tako zablistao u jedinom polju u kome se morao dokazati.

Deathstalkerov libido zaslužuje posebnu priču. Tokom filma se nameće velikom broju žena bez da im se uopšte obrati rečima. Autori su verovatno pretpostavljali da je takva muškarčina neodoljiva ženama pa se i podrazumijeva da žele spavati sa njim. Nažalost, motivi glavnog lika nikada nisu jasni i prilično su nedosledni. Ono što bi moglo delovati kao unutrašnji konflikt zapravo ispada kao njegova ne promišljenost i potreba da gleda stvari isključivo iz kratkoročne perspektive.

Kod ovog tipa filmova jako je bitan zlikovac. Čarobnjak Munkar definitivno ima pamtljiv izgled, obrijane je glave sa zlom kozjom bradicom i tetovažom lignje koja se zavisno od kadra seli sa desne na levu polovinu lica. Budući da film obiluje obnaženim grudima, jedino je logično da čarobnjak njegovog statusa ima i vlastiti harem. Do samog kraja filma izgleda samouvereno i sposobno, što je svakako bitno kad je glavni junak nepobediva mašina za klanje u kožnim gaćama i zlatnom sabljom.

Film u celoj svojoj dužini zabavlja publiku grotesknim ali karikiranim nasiljem, izlizanim dijalozima i prozirnim likovima kao i smešnim efektima. Scenografija i efekti su na nivou za godinu proizvodnje i oskudni budžet, a otvorene lokacije u Argentini su zanimljiva zamena uobičajenoj italijanskoj „mač i sandala“ produkciji.

Ponekad se dogodi da je muzička podloga bizarno neprikladna onome šta se događa na ekranu. Scene borbe u kojima mutirana svinja čupa jednom čoveku ruku iz ramena kako bi njome mogla tući drugog lika prate zvukovi prikladniji jednom dvorskom balu.

Atmosfera celog filma se može prepričati u svega jednoj sceni - čarobnjak transformiše svog pomoćnika u ženu kako bi ovaj mogao ubiti Deathstalkera dok nije na oprezu. Umesto toga, Deathstalker (nesvestan da je to muškarac) ga pokuša silovati.

Akcija 80-ih koja je sada verovatno prilično smešna možda će vas zabaviti a ako ništa drugo verovatno najmejati.

NNT
Žanr:akcija, fantazija, avantura
Godina:1983
Reziser:James Sbardellati
Scenario:Howard R. Cohen
Uloge:Rick Hill, Barbi Benton, Richard Brooker
Uzrast:R
Box office:12
Studio:Aries Cinematográfica Argentina
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:80 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...