•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa' uskoro u bioskopima

Film Nikole Vukčevića „Dečaci iz Ulice Marksa i Engelsa“, priča o porodici, odrastanju i sudbinama dva brata, uskoro će se prikazivati u domaćim bioskopima.

Stariji brat Stanko (30) treba prvi put da ubije čoveka, ali se ne oseća dorastao situaciji. Njegov mlađi brat Vojo (16) prvi put treba da vodi ljubav, ali ni on se ne oseća dorastao. Njihovi putevi će se tokom istog dana ukrstiti nekoliko puta i ono što se u početku činilo lakim, odnosno teškim, pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.

Za ovo nagrađivano filmsko ostvarenje, koje ima izraziti dramski naboj, ali i uočljivu duhovitu stranu, scenario su napisali Milica Piletić i Nikola Vukčević, prema motivima drame „Instant“ poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića. Pozorišnu verziju ovog teksta pod naslovom „Instant seksualno vaspitanje“, Vukčević je sa uspehom režirao 2009. godine i za Gradsko pozorište Podgorica, a filmska adaptacija je tragikomična nadogradnja priče iz predstave sa nizom osobenosti urbanog duha Podgorice/Titograda.

Uloge u filmu tumače Momčilo Otašević (Led, Budva na pjenu od mora), Goran Bogdan (Sonja i bik, Svećenikova djeca), Ana Sofrenović, Branka Stanić, Branimir Popović, Nebojša Glogovac, Filip Đuretić, Emir Hadžihafisbegović, Petar Božović, a specijalni gosti su poznati muzičari Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

Film „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“ je ovogodišnji zvanični crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film i do sada je učestvovao na nekoliko filmskih festivala gde je osvojio prestižne nagrade. Premijerno je prikazan početkom avgusta 2014. na Hercegnovskom filmskom festivalu, a nagrađen je sa dve Zlatne mimoze - za režiju (Nikola Vukčević) i kameru (Dimitrije Joković). Usledili su Filmski susreti u Nišu na kojima je Branka Stanić nagrađena Poveljom za izuzetnu ulogu. Na festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu, film je nagrađen specijalnim priznanjem stručnog žirija „za hrabar i dubok pristup vremenu i ličnostima“.

Film je ambiciozno sniman u Podgorici i Londonu, a dosadašnje reakcije publike su takve da će nasmejati, ali i rasplakati.

„Dečaci iz Ulice Marksa i Engelsa“ u bioskopskoj distribuciji u Srbiji će biti od 27. novembra.

Više informacija o filmu „Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa“ na zvaničnom sajtu: www.djecaci.me i na zvaničnoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/DjecaciIzUliceMarksaIEngelsaFilm

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....