•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Disclosure (1994)

U svetu brojnih brakorazvodnih parnica, Tom (Michael Douglas) i Susan Sanders (Caroline Goodall) čine prijatan par koji odoleva svim životnim nedaćama. Uvek spremni da podrže jedno drugo, srećno žive u domu iz snova i roditelji su dvoje dece, Tom i Susan žive bez svađa - sve do trenutka kada Tom sazna da ga je zaobišlo dugo očekivano unapređenje na poslu.

Iako je upravo on bio zaslužan za novi uspeh kompanije, Tom otkriva kako je šefovsko mesto pripalo ambicioznoj Meredith Johnson - njegovoj bivšoj ljubavnici. Zabrinut za svoj posao, Tom odlazi na večeru sa Meredith (Demi Moore), samo kako bi doznao da atraktivna poslovna žena želi uložiti u njega mnogo više od deonica...

"Razotkrivanje" pripada višoj klasi Levinsonovih filmova i, kao retko napeta i uspešna drama, tek čeka novu kritičarsku afirmaciju. Iako je površinski više nego atraktivan, sa zarazno privlačnom Demi Moore u ulozi negativke, Levinsonov je film u svojoj srži nemilosrdna analiza kancelarijske hijerarhije. Pored intrigantne teme seksualnog zlostavljanja, koje ovaj put ide u obrnutom smeru od onoga na koji smo navikli, zanimljivost filma nalazi se upravo u detaljnom prikazivanju načina na koji funkcionišu veliki poslovi.

Naravno, nimalo ne odmaže seksipilna Demi Moore u ulozi beskrupulozne poslovne žene, a ni Michael Douglas kao tipičan Hitchcockovski čovek u nevolji. Osim sjajnog Donalda Sutherlanda, izvrstan posao je obavila i renomirana britanska glumica, Caroline Goodall ("Schindlerova lista"), u ulozi Douglasove supruge.

Odličan triler koji vam preporučujemo da obavezno pogledate.

NNT
Žanr:drama, triler
Godina:1994
Reziser:Barry Levinson
Scenario:Michael Crichton, Paul Attanasio
Uloge:Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland
Uzrast:R
Award:1 nagrada i dve nominacije
Box office:212
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...