•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Divlje priče: Eksplozivna crna komedija o osveti

Film koji je osvojio publiku na Festu “Divlje priče” govori o običnim ljudima sa životima poput naših. Šta se desi kad živci popucaju, a granice pristojnog ponašanja se pomere? Od argentinskog reditelja Damiena Szifrona i producenata filma – braće Almodovar stiže šest kratkih priča koje povezuje osveta, obilje crnog humora i napetosti. “Divlje priče” su od 2. aprila na repertoaru domaćih bioskopa!

Od kontinenta do kontinenta, svaki narod ima svoju metaforu ili jednu reč kojom opisuje osvetu. Bez obzira na nacionalnost, jezik, mesto na planeti, taj zastrašujući ljudski čin nikom nije stran. Reditelj Damien Szifron napisao je sam šest jedinstvenih priča, u kojoj svako može da se prepozna, bez obzira što one oslikavaju moderno argentinsko društvo.

Prva priča je najkraća i najekspozivnija, odvija se u avionu. Nakon nje sledi još pet celina u kojima se tvrdoglavi likovi “svete” onima koji su im stali na žulj. Konobarica otkriva da joj je čovek koji je ušao u restoran uništio porodicu. Inženjer je ljut na parking servis. Biznismen na autoputu besni na otresitog lokalnog vozača. Milioner se bori za svoju porodicu. Mlada na dan venčanja otkriva da joj je muž imao preljubničku vezu.

U svih šest priča, junaci reaguju impulsivno i osvetnički, a ono što se “na kraju” dogodi nadmašuje sva očekivanja. Ljudske strasti u “Divljim pričama” šest puta za redom uzrokuju pravu katastrofu obojenu crnim humorom.

Argentinac Szifron je odlično iskoristio prvu ligu argentinskih glumaca – Rikarda Darina, Daria Gradninetija i Đulijetu Zilberberg. Epizode je promišljeno poređao i po dužini, ali i po stepenu “ludila”, pa je film dobro konstruisana celina, a iznad svega nepogrešivo svoj.

Bitan faktor u filmu je muzika Gustava Santaolale, Argentinca koji ima dva Oskara za ostvarenja “Vavilon” i “Planina Proukbek”.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu