•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Donovan's Reef (1963)

'Donovanov greben' je izvanredan film, kombinacija egzotične melodrame i akcione komedije smeštene u prekrasan krajolik polinezijskog ostrvceta. Takav egzotičan okvir slavni reditelj John Ford (Poštanska kočija, Tragači) je odabrao da ispriča priču "zapadnjačke" podloge o trojici ratnih veterana i njihovom novom životu, i o devojci kojoj ovakav ambijent i neiskvareni ljudi promene svest o životu i svetu. Ovaj film je poslednji u kom su sarađivali reditelj i njegov omiljeni glumac John Wayne.

Donovan (J. Wayne), Gilhooley (L. Marvin) i dr. Dedham (J. Warden) trojica su mornaričkih veterana koji su se borili na ostrvu Halekalowa u Tihom okeanu tokom Drugog svetskog rata, a na kom sada žive. Oni lagodno provode dane, postavši deo doktorove produžene porodice, vrlo ugledne na ostrvu.

Jednog dana, dok je Dedham na poslu na susednom ostrvu, Amelia (E. Allen), njegova ćerka iz prvog braka koju on nikada nije video, objavi da dolazi iz Bostona da bi procenila kolika je mogućnost da dobije njegovo nasledstvo. U nedoumici kako da predstavi devojku ostrvljanima, Donovan provodi više vremena pokazujući joj ostrvo. Iako će se u početku činiti da oni nemaju nikakav zajedniči jezik, ljubavne iskre će zasijati.

Žanr:avantura, komedija, romansa
Godina:1963
Reziser:John Ford
Scenario: Frank S. Nugent (Frank Nugent), James Edward Grant
Uloge:John Wayne, Lee Marvin, Elizabeth Allen
Studio:John Ford Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...