•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Don't Come Knocking (2005)

Wim Wenders i Sam Shepard snimili su melanholičnu priču o čoveku koji pokušava da se izbori sa prošlošću da bi mogao da nastavi život. Howard Spence (Sam Shepard) je nekadašnja velika zvezda vesterna, koji sa godinama upada u krizu identiteta. Pošto je već zaboravljen i pošto ga niko ne zove da igra u filmovima, on počinje da preispituje čitav svoj život.

Shepard je već poznat po svom talentu da dočara zapadnjački mentalitet, koji je u ovom slučaju dodatno obogaćen pričom o strahu od starenja. To se sjajno uklapa u Wendersovu potragu za srećom i istinom u životu (što je i najčešća tema u njegovim filmovima) tako da duo starih majstora uspeva da skroji sentimentalnu i dirljivu priču. Wenders koristi svoj uobičajeni spori stil, dopušta nam da steknemo simpatije prema njegovom glavnom junaku pre nego što pređe na stvar.

Vizualno film nosi jednu crtu prepoznatljive tragičnosti (za vreme projekcije imate utisak da gledate scene iz filma Telma i Luiz) i, kao najbolje kantri pesme, uspeva da svakodnevnu patetičnost uzdigne na nivo tragedije. Tu se najbolje pokazuje Wendersova magija; u suštini jednostavnu Shepardovu dramu, koja se bavi mentalitetom jedne posebne grupe ljudi, uspeva da pretvori u univerzalnu, prepoznatljivu priču koju će razumeti ljudi na svim meridijanima. Sve dodatno obogaćuje izvanredna Jessica Lange, stara Shepardova partnerka, koja filmu pruža malo ženske sentimentalnosti. Treba spomenuti i Tima Rotha koji pod Wendersovom režijom deluje neobično opušteno i iskreno. Obična priča, sa sjajnim glumcima i režiserom koji se vratio u formu.

Žanr:drama, muzički
Godina:2005
Reziser:Wim Wenders
Producent:Karsten Brünig, In-Ah Lee, Peter Schwartzkopff
Scenario:Sam Shepard
Uloge:Sam Shepard, Jessica Lange, Tim Roth
Uzrast:R
Award:1 nagrada i 7 nominacija
Studio: Reverse Angle Pictures (II), Reverse Angle International, arte France Cinéma
Zemlja:United States
Website:www.dontcomeknocking.com
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila