•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Down by Law (1986)

Nakon filma ‘Čudnije od raja’, kojim je privukao pažnju publike i javnosti u svojoj zemlji, Jim Jarmusch je snimio još jedan upečatljiv film istančanog smisla za humor – ‘Pod rukom zakona’.

Radijski DJ Zack kojem su podmetnuli ubistvo, svodnik Jack kojem su podmetnuli maloletnicu i italijanski emigrant Roberto koji je slučajno ubio čoveka biljarskom kuglom završe u istoj ćeliji u zatvoru. Mračni i ćutljivi Zack i Jack na početku jedva trpe brbljavog Italijana koji jedva natuca engleski ali situacija se bitno menja kada shvate da Roberto ima plan bega iz zatvora. Uspevaju da pobegnu podzemnim tunelima nađu se u nepreglednim, maglovitim močvarama Louisiane. Odluče se razdvojiti kako bi svako krenuo svojim putem...

Treći Jarmuschov film, takođe snimljen u nezavisnoj produkciji, neobičan je spoj film-noira i komedije sa T. Waitsom, J. Luriem i R. Benignijem u glavnim ulogama. Crno-belu visoko stiliziranu fotografiju s dominantnim sivim tonovima pejzaža potpisuje Robby Muller, snimatelj poznat po ekstravagantnoj fotografiji, koji u svojoj karijeri ima oko 70 snimljenih filmova. Sliku podcrtavaju Luriejev jazz i Waitsovi songovi. Osim režije Jarmusch potpisuje i scenario, a jedino odstupanje od minimalističkog principa u filmu jesu izvrsni komičarski nastupi R. Benignija.

Žanr:komedija, krimi, drama
Godina:1986
Reziser:Jim Jarmusch
Scenario:Jim Jarmusch
Uloge:Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni
Award:4 nagrada i 5 nominacija
Studio:Black Snake, Grokenberger Film Produktion, Island Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu