•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dragan Bjelogrlić otvara veliki festival u Japanu

Ekipa filma 'Montevideo, vidimo se' s rediteljem Draganom Bjelogrlićem na čelu sprema se na put u Japan, gde će nedelju otvoriti Skip siti festival u gradu Saitama.

Manifestacija će trajati do 26. jula, a najgledanije domaće ostvarenje u prošloj godini u srpskim bioskopima takmičiće se za nagrade sa 12 filmova iz sveta.

Selekciona komisija je od 500 prijavljenih kinematografskih dela iz 74 zemlje odabrala da baš priča o najvećem uspehu jugoslovenskog fudbala na Prvom svetskom prvenstvu bude prikazana na velikoj filmskoj smotri, i to sa dve projekcije. Za nagrade će se, pored sage o Tirketu i Moši, u kome glavne uloge igraju Miloš Biković i Petar Strugar, boriti tri japanska, dva mađarska, kao i filmovi iz Meksika, Katara, Holandije, Francuske i Irske. Na festivalu biće prikazani i kratki japanski crtani filmovi.

Film "Montevideo, vidimo se" u srpskim bioskopima je videlo više od pola miliona ljudi, a imao je premijeru u Holivudu, kojoj je prisustvovao i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Deo velike glumačke ekipe je i poznati američki glumac Armand Asante, koji u priči o uspehu naših fudbalera u Urugvaju 1930. godine tumači lik lovca na talente Hočkinsa, koji posmatra, procenjuje i vrbuje najbolje igrače za angažman u SAD i širom sveta.

Iako na festivalu u Japanu u takmičarskom programu nema američkih filmova, na specijalnoj projekciji biće prikazan holivudski hit "Godzila". Posle atomske probe u Južnom Pacifiku primećeno je nepoznato stvorenje kako prolazi kroz Panamski kanal. Naučnik Niko Tatopulos shvata da je reč o ogromnom gušteru, koji je stvoren eksplozijama, i moraju nešto da preduzmu. Na festivalu će gosti biti glumci, kao i reditelj Garet Edvards.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...