•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Druga strana nade - priča o sirijskom izbeglici u filmu Akija Kaurismakija

„Druga strana nade“ – film Akija Kaurismakija sa otvorenim srećnim krajem i nagradom Srebrni medved za režiju na 67. Berlinskom festivalu domaća publika moći će da pogleda u bioskopima od sutra.

Najnoviji film Kaurismakija je neobična priča o prijateljstvu, koja isijava toplinu – ljudskost, empatiju i razumevanje. Junaci filma su Valdemar Vikstrem, plavooki sredovečni gospodin koji radi kao trgovački putnik i Sirijac Haled koji je prepešačio sirijsko-tursku granicu, bežeći od rata. Haled, koji traži azil u Finskoj, čekajući svoju sudbinu upoznaje trgovačkog putnika koji će mu postati prijatelj i zaštitnik.

„Druga strana nade“ je drugi iz Kaurismakijeve planirane trilogije filmova o lučkim gradovima i još jedan film koji ukazuje na bogatstva socijalne neravnoteže. U glavnim ulogama gledaćemo finske glumce Sakarija Kuosmanena i Šervana Hajia.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu