•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dune (1984)

“Dune” je naučno – fantastični film iz 1984. godine, čiji scenario i režiju potpisuje David Lynch, a film je zasnovan na istoimenom romanu Frank-a Herbert-a iz 1965. godine. Glavna uloga u filmu je poverena Kyle-u MacLachlan-u, koji je u ulozi Paul-a Atreides-a, dok ostatak glumačke ekipe čine dobropoznati američki i evropski glumci. Film je sniman u Churubusco studijima u Meksiku, dok je saundtrek radio čuveni bend “Toto”.

U dalekoj budućnosti, vladar je poslao vojvodu zajedno sa njegovom porodicom u peščani svet, iz koga dolazi začin koji je neophodan za putovanje među zvezdama. Ovaj poduhvat je smišljen kako bi uništio vojvodu i njegovu porodicu, ali njegov sin uspeva da pobegne i da krene u osvetu, tako što će koristiti svetsku ekologiju kao jedno od svojih oružja. Tako da radnja filma govori o mladiću “Kwisatz-u Haderach-u” koji će predvoditi Fremen-e, stanovnike peščane pustinjske planete kako bi pobedili neprijatelje - Kuću Harkonnen-a.

Obzirom da je ovo ostvarenje imalo nominaciju za Oskara, svakako ga vredi pogledati, dok za ljubitelje naučne fantastike je ovo nezaobilazni klasik.

Žanr:akicja, avantura, naučna - fantastika
Godina:1984
Reziser:David Lynch
Scenario:Frank Herbert , David Lynch
Uloge:Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Francesca Annis
Uzrast:PG-13
Award:nominovan za Oskara
Studio:De Laurentiis
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:174 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....