•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Easy Rider: The Ride Back (2013)

Svaki film nosi obeležje njegove ere. Od reči za dijalog s glumcima do kamere koja snima, svaki film bar delimično određuje istorijski trenutak u kojem je oživeo. U mnogim filmovima, ovo je jednosmerna ulica, oni određuju svoju istoriju. Ponekad, međutim ,odnos je uzajaman, a film može promeniti istoriju onoliko koliko se promenio u njoj.

Prvobitni Easy Rider je jedan od onih filmova. Recite šta god želite o meritumu filma, on je bio veliki uspeh. Što je još važnije, on je pomogao da se istakne uticaj kulture mladih u
filmskom poslu i pomogao je da se uzdrma stari Holivudski kliše. Zaradio je novac i omogućio nekoliko drugih filmova (poput The Last Picture Show) koji su danas klasici. To je značajno nasleđe , koje bi svaki filmaš želeo da iskoristi. Način da to učinite je da stvorite nešto vredno tog nasljeđa. Umesto toga, Easy Rider: Ride Back se čini kao jeftini pokušaj da se kešira na čarima prvog filma, i zahteva da publika mirno osveži svoje pamćenje.

U današnje vreme, mlađeg brata (Phil Pitzer, koji je takođe napisao scenario) Kapetana Amerike (glumi ga Peter Fonda u izvornom Easy Rider) je posetila njegova sestra . Ona mu kaže da je njihov otac, od kojeg je otuđen, na samrti. To pokreće Morgana na putovanje "voziti natrag" u Kapetan
Amerika izvornoj jaknu (koju je on, naravno, spasio) i njegovom obnovljenom bajku s pajdašem Wes Obalom (Jeff Fahey, Grindhouse).

Ne misli se da je Easy Rider je najveći film svih vremena. On ima neke velike trenutke - gotovo u svima njima je prisutan Jack Nicholson - ali sveukupno film još uvek nije zastareo. Ako se i hteo nastavak sa naglaskom na ostavštinu, moglo se bolje uraditi (kao što je bilo, recimo urađeno sa, Fear i Loathing in Las Vegas).

Easy Rider: Ride Back, međutim, nije to. Jedan od razloga je što je Easy Rider bio neka čudna vrsta ankete Američke ere. Umesto da ponovi taj put na "vožnju natrag", nudi se niz stereotipova koji čine da kratki bljeskovi rasista u originalu izgledaju kao kontrast Shakespear-ovskim likovima. Što je još gore, film pokušava da osvetli prošlost Kapetana Amerike. Taj lik je uglavnom ikona upravo zato što ne znamo mnogo o njemu ili njegovoj porodici. Osvetljavati njegovu prošlost većinom filma, čini se lošom idejom.

Film bi se još i nekako progutao kao gorka pilula da nije drugih loših stvari. Gluma je uopšte prilično loša, ali to se može oprostiti, jer su dijalozi hiljadu puta gori. Zvuk je takođe očajan.

Barem DVD nije strašan. 2,35:1 anamorfni prenos izgleda u redu. Film je, čini se, bio sniman digitalno, a to je u pravilu čista i svetla slika. Film je gledljiv, barem vizualno, iako nije previše impresivan .

Easy Rider: Ride Back je gubljenje vremena i energije i za filmaša i potencijalnog gledaoca. On troši pola vremena da odgovara na pitanja koja niko nije postavio, a druga polovina pruža stereotipni " portret" Amerike. Treba ga izbegavati.

Suad Nović
Žanr:avantura, drama
Godina:2013
Reziser:Dustin Rikert
Scenario:Phil Pitzer, Dustin Rikert
Uloge:Chris Engen, Sheree J. Wilson, Jeff Fahey
Uzrast:R
Studio:Pan America Pictures
Zemlja:United States
Website:www.easyridertherideback.com
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....