•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

El ratón Pérez (2006)

Zubić vila urbani je mit iza koga se krije grupa miševa koja živi na brodu i skuplja i obrađuje ispale zubiće da bi ih zamenila za zlato.

U središtu ove priče je Lucía, energična i zaigrana devojčica kojoj ispadne mlečni zub. Njeni roditelji - otac Santiago, nezaposleni kuvar, i majka Pilar, uspešna arhitektica pretrpana poslom, umiruju Lucíu objašnjavajući da će već iste noći mišić doći u njenu sobu po zub i umesto njega joj ostaviti novac. Niko od njih ne sluti da je baš time započela jedna neobična i čudesna priča. Naime, zubić vila je u ovom slučaju miš Pérez koji živi na brodiću, u luci, sa ostalim miševima kojima donosi zubiće koji ispadnu deci.

Miševi čiste i oblikuju zubiće pretvarajući ih u blistave bisere koji se gradskom kanalizacijom prenose do gradskih draguljara koji ih menjaju za zlato. Ono što je trebao biti rutinski posao, neočekivano se pretvara u noćnu moru kad zlobni prevaranti otimaju Péreza da bi zauzeli njegov brod i ukrali mu blago. Lucía za to sazna i ignoriše naređenje roditelja i bez razmišljanja o posledicama kreće u akciju spašavanja Péreza. Tada započinje čudesna pustolovina koja završava spoznajom da ne moraš biti dete da bi verovao u bajke.

Režiser 'Neobične Zubić vile' je Juan Pablo Buscarini, rođen u Rosariu, u Argentini 1962. godine. Studirao je kompjutersku animaciju na Univerzitetu Middlesex, a karijeru je započeo radeći u animacijskim studijima Virtual S u Londonu i Centre National de la Bande Desinée u Francuskoj. Do sada je radio na nekoliko animiranih filmova ('Dibu', 'Dibu 2') i takođe je dizajnirao brojne multimedijalne igrice, što govori o kvalitetu animacije u 'Neobičnoj Zubić vili'.

Svoju odluku o početku snimanja ovog filma komentariše ovako: 'Iznenadila me činjenica što niko iz latinskoameričke filmske industrije još nije snimio film o tako preslatkom liku kao što je neobična zubić vila. Budući da se bavim animacijom i filmovima za mlade, odlučio sam se prihvatiti režije filma u čijem je središtu jedan od protagonista bajke koja je već dugo deo našeg kulturnog nasleđa.'

Žanr:animirani, komedija, porodični
Godina:2006
Reziser:Juan Pablo Buscarini
Scenario:Enrique Cortés, Joe Lewis
Uloge:Alejandro Awada, Mariano Chiesa, Rolly Serrano
Award:2 osvojene
Studio:Castelao Producciones
Zemlja:Argentina
Jezik:Španski
Trajanje:90 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....