•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Endi Vir: Marsovac (recenzija)

Pre nego što je ova fenomenalna knjiga dospela u moje ruke čula sam samo pohvale. Za sve vas koji volite i uživate u fantastici, naročito naučnoj, ovo je prava knjiga za vas.

Tema same knjige je posebna, a radnja je veoma originalna i zaista će vas osvojiti.

Šestočlana posada koja je dugo godina pripremana za ovo putovanje sleteće na površinu Marsa. Pre ovog putovanja svako od njih pripremao se kako fizički tako i psihički, ali koliko god dobro oni bili spremni na sve, ono sto će ih zadesiti nisu očekivali. Dok svako od njih bude obavljao deo svog posla jaka oluja prekinuće ih u prikupljanju podataka.

Zbog nje je Mark Vatni i ostao sam na ovoj planeti koja nije gostoljubiva prema svojim posetiocima. A njegova posada morala je otići sa VPM-om uverena da je njihov prijatelj i kolega mrtav. Svi misle da je Mark Vatni mrtav.

“Pitam se da li će pronaći ovaj dnevnik pre nego što ostatak posade umre od starosti? Pretpostavljam da su se bezbedno vratili na Zemlju. Pa društvo ako čitate ovo: niste vi krivi. Uradili ste ono što ste morali. Ja bih uradio isto da sam bio na vašem mestu. Ne krivim vas, i drago mi je što ste preživeli.”

Sam i bez dovoljno hrane i kiseonika Mark mora da primeni sve znanje koje ima. ON je specijalno obučavani botaničar, biolog i mehanički inžinjer, koji poseduje znanje iz hemije i fizike.

“Jebote, kakav sam ja opasan botaničar! Čuvajte se mojih botaničkih moći!”

Zamislite sebe u ovakvoj situaciji. Sami ste na planeti gde nemate dovoljno hrane i kiseonika…verujem da bi ste prvo paničili, ali Mark? O ne, on ne bi. Da bio je uplašen kao svaki normalan čovek, ali on je u ovom teškom i veoma ozbiljnom trenutku pokazao svoju jaku ličnost i karakter.

Mark je sam na Marsu i ide na sve ili ništa. Rešava probleme koji se gomilaju. Ali to nije uvopšte lako…

“Najebao sam i nema mi spasa! Dobro, samo mirno. Siguran sam da ovo mogu nekako da resim.”

“Možda je bolje da objasnim šta se desilo. Ako je ovo moj poslednji unos, bar ćete znati šta je krenulo po zlu.”

Želja za preživljavanjem i spasom pobediće sve granice straha i pravila, ali isto tako pokazaće najlepše odlike ljudi.

Znam da puno vas misli da ce zbog puno podataka knjiga postati dosadna, i jeste, ona sadrži mnogo tehničkih detalja i opisa, računanja…ali Mark je sve to učinio zanimljivim. Najviše me fascinirao njegov smisao za humor u tako teškom trenutku. Zna on dobro šta je njega zadesilo, ali nikad se nije predao.

“VATNI: Lepe vesti. Radujem se što neću umreti. Hoću da naglasim da posada nije ni za šta kriva. Dozvolite mi jednu digresiju: Šta su rekli kad su saznali da sam živ? Još nešto: Zdravo, mama!”

On će vas lako osvojiti, njegova pamet očarati, a borba pogoditi. Svi vi “tvrdog” srca spremite se, jer ova knjiga osvaja od samo početka. Na mene je ostavila OGROMAN utisak! Zaista sam uživala u svakoj stranici i svakom računanju i dosta toga naučila od Marka. Ali ovu knjigu ću pamtiti po tome što me je Mark nasmejavao do suza.

Knjiga će vas osvajati malo po malo. Želećete da čitate samo da vidite šta će se desiti. Tugovaćete kad i Mark i ceo svet budu tugovali. Ova knjiga ostaviće trag u vašim mislima i srcu, danima će vas držati svojom radnjom pod utiskom.

Što se mene tiče, ovo je jedna od onih knjiga koja će opet biti pročitana.

Autor: Dragana Stojanović (DNA priča autor) - RemixPress

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...