•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Farewell (L'affaire Farewell) (2009)

Možda vam se čini kao da je hladni rat bio pre mnogo godina, ali Farewell oživljava kritičnu epizodu iz tog perioda. Moskva, 1981. godina. KGB špijun Sergei Grigoriev (Emir Kusturica) je odlučio da preda Zapadu dokumenta koja bi ugrozila njegovu zemlju. Pierre Froment (Guillaume Canet) je francuski inžinjer koji radi u Moskvi. On nema veze sa špijunažom, sve dok ga njegov šef ne uvuče u delikatnu igru. Grigoriev će predati dokumenta Fromentu, koji potom treba da ih preda francuskoj inteligenciji...

Alexander Avdeev (ambasador Rusije u Francuskoj koji je postao ruski ministar kulture i koji je izbačen 1983. godine iz Francuske zbog Farewell-a) zabranio je mnogim ruskim glumcima da glume u filmu, među kojima su Sergey Makovetskiy i Mikita Mikhalkov, jer nije želeo da podrže film o ruskom izdajniku. On je takođe zabranio snimanje filma u Moksvi, iako se tamo odvija najveći deo radnje. Christian Carion je morao da se pretvara da snima reklamu za Coca Colu kako bi "ugrabio" nekoliko snimaka grada.

Ovo je odličan špijunski film, može mu se zameriti jedino relativno sporo odvijanje radnje ali prava drama i triler i trebaju da imaju prvenstveno dobru priču.

CB
Žanr:Farewell (2009)
Godina:2009
Reziser:Christian Carion
Scenario:Christian Carion, Eric Raynaud
Uloge:Diane Kruger, Willem Dafoe, Guillaume Canet, Emir Kusturica
Studio:Nord-Ouest Productions
Zemlja:France
Website:www.neoclassicsfilms.com/filmsLF.html
Jezik:francuski, engleski, rusk
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...