•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

First Blood (1982)

Rambo (engl. First Blood) je akcioni film iz 1982. i prvi u četvorodelnom serijalu o Džonu Rambu, vijetnamskom veteranu koga igra Silvester Stalone.

Radnja filma se dešava u decembru 1982. godine. Džon Rambo, sada beskućnik, traži svog prijatelja Delmora Berija, sa kojim je zajedno ratovao u Vijetnamu. Stiže do njegove kuće i tamo nalazi njegovu majku, koja mu govori da je njen sin umro od raka, zbog izloženosti štetnom agensu u ratu. Ovo sada znači da je Rambo jedini preživeli član iz svoje specijalne jedinice. Nakon toga, on putuje u mali grad Houp u saveznoj državi Vašington. Ubrzo postaje sumnjiv paranoičnom šerifu Vilu Tizlu, najviše zbog duge kose, militari jakne i uopšte neuredne pojave. Tizl ga ubrzo pokupi kolima i odvozi ga na kraj grada, gde mu govori da ode odatle i da takvi kao on nisu poželjni. Međutim, ono što najviše smeta šerifu je činjenica da je Rambo povratnik iz Vijetnama i što skreće pažnju drugih ljudi, a on Vil Tizl je vojnik iz Korejskog rata i potpuno je zaboravljeni veteran. Nakon što šerif ode kolima Rambo se vraća u grad, gde ga Tizl hapsi i odvodi u lokalnu policijsku stanicu. U stanici zamenik šerifa, Art Galt maltretira i prebija Ramba, kome počinju da se bude sećanja iz Vijetnama, gde je bio ratni zarobljenik. Kada policajci pokušaju da ga obriju, Rambo ih odguruje od sebe i beži iz stanice... Ostalo je već filmska istorija.

Rambo je jedan od najupečatljivijih akcionih junaka koji godinama privlači pažnju i veliča Silvestera Stalonea kao akcionog junaka.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:1982
Reziser: Ted Kotcheff
Scenario: David Morrell
Uloge:Sylvester Stallone, Brian Dennehy, Richard Crenna
Uzrast:R
Studio: Anabasis N.V.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila