•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Flickering Lights (Blinkende lygter) (2000)

40-ogodišnji Torkild sitni je gangster nezadovoljan samim sobom. Bez obzira na činjenicu što ga je ostavila dugogodišnja devojka i što je dužan novac mafijaškom bossu Eskimou, Torkildov glavni problem daleko je složenije prirode. Jednostavno, ušao je u krizu srednjih godina. Dok pripadnici njegove generacije uživaju u normalnom građanskom životu, on za rođendan od prijatelja dobija na poklon automatsku pušku!

Tokom rođendanske proslave koju su mu pripremili prijatelji, nepozvan dolazi opasni Eskimo - na naplatu duga. Kako Torkild nema novca, prisiljen je za svog zajmodavca obavi jednu pljačku. Pomažu mu prijatelji, narkoman Peter (Urlich Thomsen), zaljubljenik u oružje Arne (Mads Mikkelsen) i zaljubljeni Stefan (Nikolai Liekaas). Pljačka uspeva, ali Peter je ranjen.

Suočen s ogromnim novcima kakve nikada nije imao, Torkvild shvata da se nalazi pred poslednjom prilikom za novi početak, te nagovara prijatelje na beg u Barselonu...

Nemoguće je ukratko prepričati sve bitne događaje iz ovog istina posebnog filma, debitanstkog ostvarenja 28-godišnjeg A.T.Jensena. Odlično scenarističko balansiranje između ozbiljnog i smešnog (od početka u gangsterskom žanru, do kraja u komediji) i dinamična režija, smešni dijalozi, niz predivnih minijatura (antologijski prizor u kojemu Stefan plače čitajući knjigu "Blickering lights"), izvanredni glumci, bizarne scene u kojima se glavni likovi prisećaju trauma iz detinjstva - samo su deo onoga zbog čega ovaj film treba pogledati.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2000
Reziser:Anders Thomas Jensen
Scenario:Anders Thomas Jensen
Uloge:Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen
Award:2 osvojene
Studio: M&M Productions
Zemlja:Denmark
Jezik:Danski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila